Jumaat, 26 Februari 2010

Markisa Milk Shake

Salam Maulidur Rasul untuk semua umat islam.... buat apa tu? tentu sibuk melayan suami dan anak2 kan? maklumlah...cuti.Hang Jebat aku pun cuti 3 hari setelah sebulan straight kerja,kerja dan kerja....


Hari yang panas ni, elok minum benda sejuk2, jom layan markisa milk shake ni... bauh markisa (passion fruit) yang diberi oleh jiran aku, Mr Ivan tu banyak lagi...so buat ler air ni plak.... dapat inspirasi daripada air manggo spin kak fida myresipi...best...cubalah !!!

Bahan-bahan
-2 biji buah markisa (potong dua dan ambil isi dalamnya
-1/2 gelas susu segar
-1/2 gelas aiskrim soda
-air batu secukupnya

Cara-cara
1.kisar sume bahan sampai hancur.
2.tuang dalam gelas
3.sedia diminum.....

boleh tambah vanilla eskrem kat dalam air tu... (tapi aku dh kehabisan stok eskrem..so tak merasalah...takpe...buah tu ada banyak lagi..so boleh buat lagi..he,he....)

Ok....sampai sini dulu.... nk masak lah plak....


0 corat coret:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...