Isnin, 22 Februari 2010

Honey Passion Juice

Salam..... yuhuuu.... bersua kembali.... 2 hari senyap sunyi tanpa tenet kat umah..sebabnya modem terbako..sambar dek petir... report punya report, petang ni baru technician tm tu datang ganti baru....


Panas kan cuaca sekarang ni, meh kita minum jus markisa/passion fruit. Fresh tau ... buah markisa ni dapat dari jiran masa pegi raya kat umah dia semalam (CNY)... ni fisrt time aku makan buah markisa ni, selama ni hanya minum jus dh siap jer... rasanya masam2 manis... sedap !!

Bahan-bahan
2 biji buah markisa-diambil isi
1 sudu besar gula
1 sudu besar madu
air batu secukupnya

Cara-cara
-Kisar sume bahan2 sampai hancur dan bolehlah dituang dalam gelas...
-Sedia di slurpppp .....


2 corat coret:

ijan berkata...

Salam Kak Noorma,
Ingat akak dah pegi hospital :)

Noorma Ismail berkata...

Ijan - lom g spital lagi Ijan, ada lagi 2 minggu menanti...he,he... senyap sbb tenet problem kat umah ni..mmg biol dibuatnyer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...