Isnin, 30 April 2012

Red Velvet Cuppies

Salam Isnin...bertemu kita lagi...

Hari ni CK tayang cup cakes yer...tp jangan mintak2 taw, sbb semua dah habis dalam perut anak2 buah dan sedara mara.

Inilah salah satu buah tangan yang CK buat untuk dibawa balik kg hari sabtu lepas. Untuk anak2 buah tersayang.

Dah siap masuk dalam bekas, baru teringat nk snap...adoi...banyak makan kepala ikan CK ni, sbb tu asyik lupa jer...
Ni versi dalam muffin cup jer... deco pun simple jer... anak2 buah accited tengok warna-warna dia. Lepas makan yang pink, nk purple plak !!



Ok....meh tengok gambar2 yang sempat CK snap masa balik kg ari tu... gambar diri sendiri takde la kan....


Kami menetap di Kangsar Hotel ni (hotel baru bukak). Malas nk tido rumah abang/kakak, sebabnyer masing2 berharap untuk kami bermalam kat rumah mereka. Nanti ada plak yang kecik ati. So baik la tido hotel. So, sama adil, sama rata, tak menyusahkan tuan rumah dengan kerenah anak2 CK yang lasak dan banyak ragam


Tasik Bukit Merah - ni dalam perjalanan pulang dari rumah sepupu di Alor Pongsu.


7 pagi di Kuala Kangsar. ( Gambar dari tingkap hotel..hehehe)... Orang dah ramai  pegi pasar dan pekan sari.



Siapa kata kawasan kampung, harga barang murah?? malah lebih mahal dari KL...(almaklum ler...tempat raja...ni pendapat CK lah) Makanan2 yang menjadi 'speciallity Kuala Kangsar' mmg special price la (mahal ko....) Tapi kuih2 biasa spt karipap, donut, cobadak masih lagi dijual dengan harga rm1.00 untuk 3 bijik

Anak2 tension jer, sbb percutian kali ni mama diorang asyik sibuk ke rumah sedara jer...sampaikan diorang tak sempat nk main kat playground. Hehehe....takpe, esok cuti sempena hari buruh. Kita pegi playground yer !!! 



Ok...sampai sini dulu. Nk masak2, kemas rumah plak. Dan minggu ni CK Food bercuti yer...tiada tempahan diterima. Nk rehat lah !!!

6 corat coret:

Diana @ Melley Mey berkata...

Assalamualaikum akak...
wah cantiknya cc tu akak.. diana x perna lg buat red velvet cc nie.. dah lama teringin nak buat tp smpi skg pun x buat2 lg...

Watierman berkata...

Assalam Dik Noorma@CK...wah bergumbira sakan jumpa sedara ye..yap Akak pun dok nak buat red velvet cc tu..tapi tak terbuat aje lagi...cantik kejadian cc tu...padanlah anak buah suka!hrmmm balik jalan2 mmg penat..rehatlah cukup2!

Anna Qawina berkata...

wah...rajin bangat kamoo..hehe..sedap kan rvc ni..ank2 aku pon suka..aku je tak suka sgt buat..haha

zila 4ever berkata...

salam ck
cantiknya..kita pun x pernah lg buat rvc lg tau..:)..colour purple tue cantik..:)

Naz / Nadz COSK berkata...

Assallamualaikum CK..

Sblm tulis komen kat sini ternampak apam lady bird kat bawah tu.. Santik arrr.. Teringin nak buat tp rasanya anakanda yg tecik tu masih belum mengizinkan..hahaha.. kang baru suku jalan jer dah dia memanggil2 dan merengek. Buat apam dot dot jer pun dah berapa kali berhenti..Ishhh...

Ck, org perak yer.. Untung anak2 buah dpt RVC dari CK..Yg tak tahun tu, awal2 dak bg tau jangan minta heheheh

sitiezahim berkata...

salam kenal dr deutschland..hehe...cantik betul la red velvet tuh...yummy2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...