Khamis, 14 Julai 2011

Menu Diet

Salam... Huhh seharian yang memenatkan. Namun dh berjaya siapkan apa yang sepatutnya dibuat hari ini. Alhamdulillah...

Bila nk masak jer..alahai..buntu kepala hotak. Tak tau nk masak apa? kan lebih syok kalo rumah berdepan ngan kedai. Senang jer nk tapau.

Skang ni berat badan CK 48kg (bulan 1 ari tuh 65kg)..best dah dapat berat yang diidamkan..kalo boleh nk 45kg..hehehe..(ngada-ngada).....tapi bab makan tu..kena kontrol la jugak, takleh main bedal macam dulu. Dan satu tabiat yang sukar nk dikikis ialah takut pada karbohidrat, walaupun dah tak amalkan Artkins. Tapi bila berdepan dengan lauk faberet, CK hentam gak laaa...

Bila my Jebat tak dapat balik untuk lunch, CK pun makan ler apa saja yang mudah dan cepat. Hari ni goreng taugeh campur tauhu dan daging. Stok tauhu mmg selalu ada dalam esbox, sbb tauhu adalah sumber protein. So boleh makan sebanyak mana tauhu yang suka..hehehe.....

Urphh...kenyang..alhamdulillah...malam nanti cadang nk ke pasar malam, cari best popia in KL, mana lagi kalo bukan popia kat Cheras tuh....hehehe....

Wassalam !!!



3 corat coret:

Kak Rose berkata...

Noorma, jelesnya.... kak rose ni nak turun sampai 60 pun asik yo yo jer... atkin pun dah tah kemana!

zaidah berkata...

memang tabah betul nak turunkan berat badan....

duniaku ena berkata...

kak..popia kt cheras?kt mna?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...