Sabtu, 9 Julai 2011

CK Frozen Food

Salam....seharian yang sibuk..start dari semalam lagi..CK dok berperang dengan kentang, keledek dan tepung... fuh... ni baru la dapat rilex sikit.Makan dan minum pun terlupa kejap.

Dan...inilah bisnes CK dua tiga menjak ni. Kalo kengkawan yg lain sibuk dengan bisnes cup cake, muffin, tart dan biskut, CK plak mula berjinak2 dengan bisnes frozen food. Bermula dengan makan-makan sendiri, kemudian kawan2 plak order, dan sekarang..alhamdulillah CK dapat supply untuk Kafe di Puchong. Sblm ni ada tempahan dari tokeh kedai makan di Ulu Yam, tp CK tak sanggup ler nk hantar sejauh tu. 

Antara produk CK ialah Karipap, Onde2 keledek, Roti Sardin, Roti Sosej , Kuih Rengas/Kasturi, Kuih Badak, Popia Ketam dan Donut.


Inilah pandangan dalam peti ais no 2. Peti es no 1 dan 3 semua dah penuh (dan tak sanggup CK nk snap gambar tu..penuh padat dan sendat... Inipun setelah 100biji karipap dihantar pada kawanku Wati pagi tadi. Mak mertua dia nk buat kenduri. Dan bila my Jebat offerkan diri nk hantar, cepat2 CK packing....fuh...lega...kalo tidak, tak tau mana nk letak ......tunggulah sikit ari lagi, kalo ada rezeki CK terpaksalah beli peti ais macam kat kedai runcit tu untuk isi stok frozen food ni....hehehe.....

10 corat coret:

Mas berkata...

alhamdudillah....makin ligat akak berbisnes..he..he..

Amie berkata...

syukur alhamdulillah, bertambah seorang lagi bakal usahawan wanita berjaya..., didoakan moga dipermudahkan segala urusan

Kak Rose berkata...

muga nnti akan ada banyak lagi order...cayalah! alhamdullilah rezeki.

~sue~ berkata...

waahhh seronoknya :)

Deliah's Deli berkata...

bagus ni noorma..smg terus sukses ya! :)

inahar ali berkata...

alhamdulillah..moga bisnes terus masyuukkk ek noorma!! insyaallah..

AZLINA berkata...

Wah bestnye kalau freezer akak penuh dgn frozen food mcm ni..sedap2 pulak tu jenis kuih muihnya, moga2 bisnes noorma ni smakin berkembang maju ya!

Chempaka Aziz berkata...

selamat maju jaya kawan!!! aku tumpang bngga dn happy utk kengkawan.
lepas ni leh beli yg lagi bsr punya freeze.silap2 rumah tukar jd kedai tu...aku aminkn utk ko..

Sheila Shafeareen berkata...

salam teruskan usaha anda..suka kekawan bejaya...tahniah yeee

zarina berkata...

wah duta makan ko tu asyik order ngan ko je..hahaha..lepas ni bleh lantik secara rasmilah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...