Selasa, 21 Jun 2011

Nasi Goreng

Salam.. hari ni CK masak nasi goreng untuk breakfast keluarga. Lama tak masak sebabnya takde nasi lebih...hehehe...


Nasi goreng biasa jer, tumis bawang merah+putih, kemudian tambah sambal belacan. Pastu masukkan udang kering yang ditumbuk. Tambah sayur kacang panjang dan pecahkan telur. Boh garam, perasa, kacau...dan siap...

Disebabkan nasi ni plain jer (takde ayam, daging atau udang) kat dalamnya, so CK gorengkan sotong ball. Buat penghias dan penyedap selera. Hehehe....


Ok.. Selamat Menjamu Selera. CK ada banyak keje hari ni. Kejenyer? nk tido...hahaha....



8 corat coret:

anymz berkata...

sedapnya norma,kalau akak bila goreng cenggini makan dgn lado api hiris..pergghh...hehe

Mas berkata...

akak..nasi goreng sepinggan..

kak ina kl berkata...

oii nasi goreng...memang senang dan mudah membuatnya.

amboi dah rajin ek jumpa member blogger ..bestkan..tentu banyak yang di pot petkan

Anna Qawina berkata...

kerja ko tuh sama je ngan aku...huhu

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

tidor? akak tak boleh tdo siang, pantang! hehe...

cikmanggis berkata...

jika makan panas panas memang sedap ni tapi jika dah sejuk hmm slow sket

Rohana Ahmad berkata...

kawan kawan, jemput la ke blog saya. Tq. www.kesayangamukerinduanku.blogspot.com

KuNanGKuNanG berkata...

lamanye x wat nasi goreng..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...