Selasa, 9 Mac 2010

Tomyam Campur

Salam semua...

Berjumpa lagi kita...alahai, bilalah aku nk meletup ni, kengkawan sume dh tanya, idak gak beranaknyer...sebanarnya aku lagilah tak sabar...ni dh minggu ke 38. Tiap saat dan ketika tunggu kalo ada tanda2, tp idak jugak adanyer..sakit perut sebab lapo tu adalah..

Aduhai anak...kenapa masih tak mo keluar ni? Mama dh tak larat sangat dh. Mak mertua aku dh suruh minum minyak zaitun (untuk apa aku tak taulah,katanya senang bersalin) Aku pun cakap ler kat Jebat, tapi dia wat derk jer. Pegi cari kat Pasaraya dekat umah ni, takdelah plak. Kalo kat Giant tu gerenti ada punya... Nk minum air selusuh akar Siti Fatimah, takut la plak.... kengkawan ada tips?? tapi skang ni aku punyalah suka minum air kelapa. Cuaca panas kan, pas tu isinya aku buat coconut shake...sedap koooo.....

Hari ni lagilah takde mood. Nak masak pun malas jer, tp demi anak2 dan suami, terpaksalah jugak pegang periuk dan kuali. Kalo ada kat sini mak kan baguss.........

Menu campak2 jer hari ni. Buat tomyam campur. Senang keje kan.....

Ikan keli goreng berlada. Sian kat diorang, tak lalu makan kalo takde benda pedas

Kalo buat tomyam, mesti buat telur dadar ni..baru ler lengkap jer nk makan. Kalo kami makan kat kedai pun, order telur dadar gak. Dalam hati, takde benda lain ker nk order..sambil terkucil pun leh goreng telur...ha,ha,ha....





2 corat coret:

kakchik berkata...

salam noorma. baby masih sedap dok kat dalam tu, tu yang dia takmo keluar lagi hehe. harap2 bila dah dpt minum minyak zaitun atau kalau noorma akhirnya minum air selusuh tu, dia keluar dengan gembiranya.
bagi kakchik noorma hebat sb dlm keadaan sarat masih lagi ke dapur demi suami dan anak-anak. masak sempoi pun kakchik yakin diorang puas hati. semoga segala susah payah noorma mendapat pahala yang banyak dari Allah.

Noorma Ismail berkata...

Kakchik- saya ni pun dh tak sabar2 nk tunggu orang baru datang..tp dia masih nk main teka teki..time kasih kakchik..doakan agar saya selamat yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...