Isnin, 1 Mac 2010

Lepeng & sambal sardin

Ni breakfast pagi ni, lempeng cicah ngan sambal sardin. Peberet my Hang Jebat. Tiap kali dia cuti, mesti request breakfast benda ni.. tp nk membuatnyer kena banyak bersabar.. panas...buat sikit bukannya cukup..kena buat banyak2..mau setengah kilo tepung gandum... pas tu takdelah plak 'bibik' nk menolong. Tapi kalo time makan, pandai lah plak....

Resepi lempeng kali ni lain sikit, macam pancake pun ada...nampak macam tosai pun ada...

Aku letak tepung gandum, telur, susu, sedikit gula dan garam dan tambah dengan baking soda dan baking powder..sbb tu nampak macam tosai kot... semua barang tu aku blender sekali, pas tu masak macam biasa... abis citer....

Ok...sampai sini dulu...bye !!!

2 corat coret:

TREAT AND TRICK berkata...

Salam Noorma, terliur tengok lempeng tu...semoga selamat melahirkan ya...

CatlinaFly berkata...

first time tgk lempeng dgn sardin! penah gak buat lempeng masa kat umah mak dulu, pastu cicah topping coklat baki buat kek coklat!sedap gak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...