Rabu, 24 Mac 2010

Dh banyak lauk !!!

Salam semua... apa khabar??

Hari ni breakfast roti bakar jer, so cepat2 ler siapkan makan tengahari. Pukul 12.00 nanti Irfan balik, boleh terus makan. Laki aku tu tgh tido (dengan baby) sbb malam tadi diorang berjaga sampai pagi.. kat rumah ni ada sekor burung antu kecik..siang tido, malam jaga...so papa dia kenalah temankan dier..maknyer?? maintain zzzzz

Hari ni aku masak Ayam Masak Kicap (untuk anak2), Ikan Sambal dan Terung+Tauhu Bercili (untuk hubby). Dan untuk aku, macam biasa, singgang ikan+bendi. Cukuplah yer.. Mood tengah baik nk masak macam2 ni.. so layan jer lah.. bab membaking kek/muffin tu nantilah dulu yer.. dh tak sabo dh ni...




Terung+tauhu bercili

Sambal Ikan Kayu

Ayam Masak Kicap

Singgang Ikan+bendi



P/s: Aku risau dan takut. Cuti hubby tinggal lagi 2 hari jer. Dari start lepas bersalin hari tu, sampai la skang ni, aku lom pernah mandikan baby lagi. Nanti hubby dh pergi kerja, tinggal ler aku sengsorang ngan baby kat umah ni. Boleh ker aku layan kerenah si kecik tu? mana nk buat kerja umah lagi? blogging lagi..he,he... Malamnya, mmg aku tak pernah bangun pun. Sume hubby yang uruskan.. kalau dia dh start keje nanti, kena gilir2 lah..sian kat dia, mana nk kerja lagi, jaga baby lagi...LAKI KORANG MCM MANA PLAK YER??



3 corat coret:

nurulazham berkata...

rajinnya akak dalam2 pantang pun turun dapur..hehehe...sedap2 pulak tu!

Fiza Nordin berkata...

mase aku dalam pantang, laki aku mmg banyak sekali membantu. tapi mase aku jalan setapak2la...biler tgk aku dah rope boleh berlari, dia pun slow down nolong hahahaaa cume bab anak2 mmg dia tolong sesangatla...

bab mandi2kan anak2 dia mmg seronok nak buat tapi aku yg tak lalu.dia terlalu berhati2 membuatkan aku malas nak menunggu. buatlah sendiri hehehee

bangun malam memang kerja aku le...kengkadang je dia tolong klu dengo anak meraung.kalau setakat hikhik je...dia kiso tempat tido je cari tempat lebih selesa agar tidak menggangu telinganye...haishhhh

tapi keseluruhannya, aku rase beruntung sangat le...dia memang banyak membantu kepayahan aku masa dalam pantang...sgt2 aku menghargainya...awal2 pagi dah bangun sebelum nak p kije...masakkan airlah,sediakan air mandilah...bakarkan ikanlah...bancuhkan airlah...ish terdescribelah!

takpelah noorma...buat pelan2...lame2 ko oklah...besh ape mandikan baby...bole usap2 rambut dia, badan dia...sonok le... aku suker!hehehee

Noorma Ismail berkata...

Nurul- apa nk buat..drpd menahan perut berlapo, baik ler masak...cian kat akak...huhuhu....(he,he..)

Fiza- anak aku ni time mandi jer, mulalah mengeliat, mengeleding tak serupa ingat..aku takut jatuh jer..tu yang aku tak brapa konfiden nk mandikan dia tu...Haaa..apa kata ko dtg sini mandikan anak aku..wakahkahkah.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...