Isnin, 18 Januari 2010

Udang Bersayur

Hari ni Irfan tak pegi tadika, sbb badan tak brapa sihat..demam kura2 + batuk. So dapat lah dia cuti sehari...mmg dia asyik nk cuti jer....

Ini lauk hari ni, Udang Bersayur.Resepinya macam udang goreng kunyit jer, tapi aku tambah sayur campur kat dalam tu.So jimat masa dan tenaga, tak payah goreng sayur lagi.

Lauk kedua hari ini, masak lemak pucuk. Tambah 2 biji telur kat dalam tu. Siap...


Skang ni aku tak boleh makan makanan pedas, kalo makan mesti sakit perut la, tekak terasa perit dan mcm2 lagi. Agaknya baby dalam perut ni takleh terima makanan pedas kot. Sian kat Hang Jebat, tak selera nk makan nasi. Apapun, dua pinggan tetap licin..wakahkahkah.... skang ni Hang Jebat aku dh pandai blog walking. Klik2 Nuffnang ler...so takleh kutuk2 dia sangat..kang naya plak aku!! he,he...




2 corat coret:

AZIAN berkata...

Pucuk masak lemak tu memang sedappp.. makan dengan ikan goreng dan sambal gesek...perghhh....

Noorma Ismail berkata...

azian-amboi..bagi complete menu nampak...tak sanggup nk bayangkan..mmg sodap !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...