Selasa, 12 Januari 2010

Sambal Telur Goreng

Salam

Alahai...dari pagi tadi internet asyik buat hal jer, takleh nk connect. Agaknya pihak TM nk suruh tukar ke broadband la tuh, konon leh jimat income tax sampai rm500. Konon!!
Hari ni Irfan ke tadika dh tak nangis, sebabnya papa dia dh warning, kalo nangis gak, balik nanti papa sebat kaki dia. Tapi sempat gak dia mintak papa dia belikan air soya. Aduhai anakku. Banyak beno ragam.

Seawal 8.30 pagi, aku dh siap masak. Mana tak nya, lepas jer Irfan naik van ke tadika pukul 7.30 pagi, aku terus bersilat kat dapur. Masak yg simple2 jer, tapi lauknya mesti kegemaran anak2. Nanti Irfan balik pukul 12.30 dia terus mintak nasi.
Hari ni buat sambal tumis telur mata kerbau. Sonang jo. Mula2 goreng telur mata kerbau, lepas tu buat sambal tumis. Then, siram sambal tu atas telur tadi. Siap !!!


Lauk ke 2, daging goreng kunyit. Ni lauk paberet anak2. Papa diorang tak mo layan !! Janji ada sambal, boleh la masuk tekak.

Ok...bye...sampai sini dulu.

4 corat coret:

E-na Zarina berkata...

Cepat siap masak senang hati kan!

kak ina kl berkata...

salam noorma..masak simple memang sodap tau..ehmm tak lama lagi dapat baby boy...tentu tak sabar menunggu kan..hemmm nak ikat..alahai sayangnya umur masa muda.

Noorma Ismail berkata...

ena-cepat masak, cepat leh rilex, tido, main tenet dll...he,he...

kak Ina KL- takde mudanya lagi kak oiii...saya dh 34 thn ni..dh tak larat dah..ada jer sakit sana sini, angin la, asma laa..

miloicekaw1119 berkata...

sedapnyer...
lapar dah perut ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...