Khamis, 28 Januari 2010

Strawberry Puff & Apple Puff

Dh lama teringin nk makan apple puff ni, tak terbuat-buat, sampai apple hijau kat dalam esbox tu pun dh naik menyampah dok dalam tu lama2. Semalam dh keluarkan apple, tp mood rajin masih tak datang..so terbiarlah apple tu kat luar plak... hari ni asyik pandang jer apple tu, kesianlah plak..kang kecut, masuk bakul sampah jer...baik aku kupas kulitnya dan potong kecik2, kemudian campak dalam kuali..... akhirnya jadilah inti...... senang hati


ni strawberri puff, ada lebihan strawberry filling kat dalam esbox, so buat ler... ada ke orang pernah buat hah?? bantai jer lah...tp sedap la gak..... abaikanlah buah2 stoberi yg menepek kat tepi puff tu yer...


Resipi apple puff , cari jer kat bawah tag tat. Gerenti ada punyer....Ala, senang jer cara2 nk membuatnyer...janji ada pastri puff, senang citer. Beli jer kat Giant/Tesco. Kemudian, sumbatkan dengan inti apa yang korang suka...sapu telur dan kemudian, bakar hingga perang.... jangan ler itam...

Ni plak apple puff, benda yang dok mengidam lama dh.. buatnyer sekejap jer, makan pun sekejap, tp amik masa nk buat...apa la punya pemalasnya aku ni......


2 corat coret:

TREAT AND TRICK berkata...

Garing betul puff tu, minta satu boleh?

Noorma Ismail berkata...

amik ler..tak cukup aku buat lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...