Sabtu, 30 Januari 2010

Garlic Speghetti

Salam....

Bersua lagi...semalam bz jugaklah..sebelah paginyer pegi check up kat PMC, awal pagi kami dh keluar (lepas Irfan pegi tadika) macam biasa, kami pegi naik vroommm, vrooom....motor ler.... tp kali ni takde lah sebarang masalah, sbb cuaca pun baik, dh tu naik cuma berdua jer.. (ops, ada sorang dalam perut...kira setengah ler..)

Sebelum pegi PMC, kami ronda2 kat Bangsar Village dulu, pas tu breakfast kat Berjaya Restoren, makan wantan mee kicap..amboi laaa....sedapnyer...sampai terlupa nk amik gambo...nanti nk pegi lagilah..makanan kat situ sume sedap2, sume chinese style...

Kemudian, kami pun pegi ler ke PMC, hari ni doktor sampai lambat la plak, agaknya lawat pesakit kat wad dulu kot....masa scan, doktor kata baby yot (baby dalam perut) ni dok melintang..alahai...kes mcm Irfan la jugak. Hari tu elok jer duduknya, tp kali ni dh melintang la plak. Doktor kata ada kemungkinan dia berpusing balik, itupun sampai minggu ke 36 jer..kita tengok lagi 3 minggu yer....

Papa kata takpelah, janji dok dalam tu elok2, mmg kena operate pun, nk melintang ker, nk tertonggeng ker dalam dalam perut tu, suka hatilah, janji bila keluar nanti sihat walafiat dan sempurna tubuh badan.Amin !!! Kami dh tak sabar menanti kehadiranmu ke dunia.

On d way balik umah, singgah minum cendol dulu...eeemm...bestnya kalo merempit berdua ni yer..anak2 tak menyibuk. Sampai rumah, masak itu ini, tgk tv dan tido. Sebelah malamnya merayap plak ke Tesco Cheras, beli rak baju utk baby yot ni. Dh takde tempat nk simpan baju2 dia...mak mertua plak nk ikut, nk beli tv katanya, so bawak ler... akhirnya pukul 12 tengahmalam baru kami sume sampai umah...letihhhhhh.....


Ok...tamat pok pek pok pek.... ni breakfast aku dan anak2 pagi ni. Bapaknya mcm biasa lah pegi kerja. Laki aku tu kan lebih kurang doktor jer kerjanya. 24 jam kerja, kerja dan kerja....on call kena kerja, sabtu ahad kena kerja dan public holiday kena kerja...tp laki aku tuh bukanlah doktor mcm Kak Inahar kita tu, tapi laki aku ni doktor api !!! kah,kah,kah....


Resepi ni ada kat blog Hana, klik sini yer mcm2 respi sedap ada kat sini wooooo... Thanks Hana. Tapi yg aku buat ni, cuma letak udang, sosej dan cendawan butang jer. Malas nk keluarkan segala kepah, tiram, scallop dan segalanya..janji kenyang.


3 corat coret:

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

simple tapi sedap eh..


letak ler cili padi panggang noorma..terangkat makan nanti..hehe..

CikMin berkata...

wah..cendawan tak hengat betoi tertenggek kt gambar tu..comei la tu..

Dak Wan berkata...

Terliur tengok nie..... nak suh orang rumah teman masak nie ah. Hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...