Khamis, 27 November 2008

Paratha Puff

Ada instant paratha ni senang jer nk makan puff, tak yah beli kat bakery lagi. Yelah, kat bakery tu, satu puff jer dh rm1.50++ kalau tekak besar mcm keluarga aku ni, mau dekat rm10.00 habis untuk breakfast waktu pagi jer... dalam ekonomi gawat ni, nasib baik boleh buat sendiri. Jimat sikit duit

Resepi cilok dr Hana. Rajin sungguh makcik tu memasak!! Sori Hana, copy resepi Hana ni jer, malas beno nk menaip panjang2

Bahan-bahan
plain paratha
inti karipap/sardin/
kuning telur

Cara-cara
1.sekeping paratha di potong 2 sama besar
2.ambil satu bahagian, letak inti karipap, lipat paratha dan lekatkan dengan cara menekan bahagian tepi dengan garfu
3.kelar-kelar sedikit permukaan puff dengan hujung pisau tajam
4.sapukan dengan kuning telur di permukaan yang dah di kelar tadi
5.bakar 180C sehingga kekuning-kuningan/hingga masak

Jemput makan kengkawan.. banyak kerja hari ni, projek nak buat baju melayu untuk si adik, dan baju kurung sekolah untuk Farisya.... tengahari sikit baru online balik...bye...

1 corat coret:

Sharifah berkata...

Hello Noorma. Resipi ini nampak sedap dan
senang...akan cuba.:) I like your blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...