Daging Masak Kicap
Bahan-bahan
>daging batang pinang
>sekampit kecil rempah masak kicap Mak Siti (50sen)
>bawang merah*
>bawang putih*
>halia*
>kicap pekat
>kicap cair
>tomato
>bawang besar-dihiris bulat
>daun sup, daun bawang-ditabur
Cara-cara
1. Bahan-bahan bertanda * dihiris nipis
2.Tumis bahan-bahan bertanda * hingga naik bau
3.Kemudian masukkan bancuhan rempah masak kicap
4.Kacau dan tunggu hingga pecah minyak
5.Masukkan daging dan kacau lagi. Tambah air untuk empukkan daging.
6.Tuang kicap pekat dan kicap cair. Biar hingga kuah kering sedikit
7.Masukkan garam(sikit jer, sbb kicap dah masin), perasa dan gula. Kacau lagi.
8.Sebelum diangkat, masukkan tomato dan bawang yang dihiris bulat.
9.Akhir sekali, tabur dengan daun sup dan bawang. Siap

