Rabu, 14 Mac 2012

Kuih bom & cek mek molek

Salam... hari ni asyik ujan jer kan... so time sejuk2 ni mesti lapar... dan petang ni CK tiga beranak makan kuih bom dan cek mek molek ni.
Masa kemas2 rak plastik, jumpa lagi 5 ketui keledek oren, lebih buat keledek bakar ari tu...So, dapat la banyak dalam gambar ni...cukup la kan....

CK memang suka guna resipi dari Quinnie ni...sedap dan elok lembut jer kejadian semua kuih-kuih berasaskan keledek ni.

Bahan-bahan
500 gm keledek
1 cawan tepung gandum
1/4 cawan tepung ubi kayu

Cara-cara
keledek dikupas, dibelah dua dan direbus hingga empuk.
toskan keledek dan lecek hingga lumat
campurkan tepung gandum dan tepung ubi bersama keledek dan uli hingga sebati.
Siap, dan bolehlah dimasukkan inti kegemaran masing2, spt inti kelapa manis, inti cucur badak ataupun gula pasir untuk kuih cek mek molek.

Add caption


Awas...cek mek molek ni tok leh make' mase panagh-panagh yer.. hehehe....kang lecur mulut korang...hahaha

Kuih bom bijan... kuih yang mendapat permintaan tinggi selain cucur badak...alahai...kesian kat customer sume, CK dah malas nk buat kuih2 berasaskan keledek ni.... sabo yer !! hehe


4 corat coret:

MUMMY SGTv berkata...

lama dah tak tengok blog awak noorma....byk resepi baru...

quinnie berkata...

wahh boleh buat cek mek molek jugak ye dari resepi ni..bagu la..:)

Anna Qawina berkata...

nak singgit boleh? kasik 10 bj singgit yer..
pst : aku nak ke sri kembangan ahad nih..kalo dan nak gakle singgah uamh ko..ko hidang semua yang ko buat yer..haha..eh..aku nak tapau skali tau

Cendana Kasih berkata...

nk datang?? meh ler,,,boleh ler ajak kak sheila dan lain2 datang sama...leh aku masak masak....apa2 call/sms utk kompom yer..kang aku bagi makan karipap frozen jer...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...