Ahad, 1 Januari 2012

Pine-Apple Pie

Assalamualaikum semua !!!

Permulaan tahun 2012, CK jamu korang dengan pine-apple pie. Utk buat minum petang (ada balance lagi, leh makan time tgk Merlin 4 malam nanti...hehehe)

Diberi nama pine-apple sebab CK letak nenas dan apple sebagai filling (kes tak cukup bahan, ada sebijik jer apple, so CK tambah ler nenas...ternyata tidak mengecewakan, tetap sedap)

Fillingnya CK guna sebijik epal dan sepotong nenas. Masak epal dan nenas sampai lembut, kemudian masukkan gula perang. Tambah sedikit mentega. Biar pekat dan sejukkan.

Bila inti dah sejukkan, siapkan pastri puff (guna instant jer, jenama Kawan)... letak inti di atas pastri puff, sapukan telur di keliling dan lipat dua. Gliss dengan telur. Bakar.....

Sedap dimakan panas-panas.


Ni aksi si budak toncet. Petang2 mesti ajak papa dia minum kat kedai mamak minum teh ais... aiyooooo !!! 



1 corat coret:

blogresipi.com berkata...

Wah, nak itut minum teh ais jugak buleh? pndai dia :)

Selamat tahun baru akak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...