Sabtu, 14 Januari 2012

Macaroni in Bachemel Sauce (Dubai mari)

Salam Sabtu semuanya

Hari ni my Jebat tak keje...plan nak balik kg sekejap...tp entah bila tahun nak gerak...dia tengah main games la plak tu. Si Rayyan tido lagi (dalam buai).So CK ada kesempatan masukkan entri ni

Hari ni, malas nk layan tekak Jebat (biasanya kalo dia cuti, asyik request lempeng ngan sardin/bihun goreng atau nasi goreng).... tp hari ni ala2 western sikit.CK gunakan serbuk bachemel mix segera. Cuma campurkan susu secawan dan masak hingga pekat diatas api perlahan.


 Errmm.... best !! (kata anak2 laaa...sbb banyak cis ) bagi CK yang diet ni, rasa sikit2 jer laaa....)


Senang jer nk masaknya (cara CK ler...) rebus spegheti, kemudian goreng ler macam buat carbonara tu. Pastu simbah ler ngan bachemel sos. Tabur mozzarella dan cheddar cis. Bakar...siap.  Len kali CK nk buat ikut cara yang diajar dalam pek tu plak. Mungkin lagi sedap !!

CK guna bachemel mix seperti gambar diatas ni. Keluaran Knorr. Opsss...toksah ler korang luang peluh gi cari kat Jusco/Tesco atau pasaraya berhampiran. Memang korang takkan jumpa punya coz ini keluaran dari Tanah Arab ler... hehehe.... CK kirim pada seorang rakan yang bercuti ke Dubai masa cuti sekolah ari tu (sebenarnya CK kirim suruh beli perencah Kabsa dll, ni dia belikan sekali ler....TQ Pet...sayang ko)



Ok... sampai sini dulu. Anak2 dah siap tu. CIk Puan Sri plak nk make up...hehehe

5 corat coret:

Cheq Sue berkata...

Kelass nama masakan ni kak noorma. kalau buat kt kg mau terbelit lidah mak ayah... tapi serius kan, nampak sedap dan menggoda

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam noorma..telam airliur jer la sbb ada antara bahannya kena beli ngan pak arab..hihi
Selamat blk kg..hati2 drive

Anna Qawina berkata...

weh...aku lapo lak ni..ko balik kg tu angkut doyan ke?

nuwairani ismail berkata...

ala kak....baru nak ckp "tak pernah nampak pon paket ni?" sekali memang betol2 tak penah nampak...haihhh...kene kirim jugak ni...mcm sedap je...

blogresipi.com berkata...

wah, menu import lagi ni kak Noorma. Sekali sekala buat yang mewah dengan cis gitu best jugak. Budak2 lagi la suka kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...