Selasa, 12 Februari 2013

Tauhu Bakar kuah rojak


Salam semua.
Ermmm..muak makan nasik. Hari ni makan tauhu bakar plak. Dengan kuah rojak buah. Adus..lama tak makan gini. Kena plak ngan sayur dan buah2...uuuu...ni bukan diet lagi dah...tak lebih kepada penyedap tekak.


 Tauhu pok dibakar sampai nampak garing2 sikit (baru la sedap, nanti time gigit dia rangup2 jer...), dan masak, keluarkan dari oven, dan potong kecik2 tauhu tu. (kalo besar, kang tercekik plak) letak dalam pinggan. ... pastu sediakan sayur2 plak. Taugeh (celur sikit), sengkuang,nenas, dan timun. Letak dalam pinggan yang ada tauhu tadi...Haaa..kacang tanah tumbuk jangan lupa yer.
Ambik dua tiga sudu kuah rojak. Campur air sikit, pastu tuang dalam pinggan. Siap....

 Respi CK ni takde sukatan. Sume main agak2 jer... 




Ok...meh jamu mata dengan tempahan 3 hari lepas. Alhamdulillah..daripada dok tgk tv jer, at lease ada keja nk buat kan...hehehe...

Apam Polkadot aneka kaler dan inti. Order dari Ain. 

Kek Coklat Moist Simple Deco dan kat belakang tu kek pisang. Order dari untie Devy sempena pertunangan anak pompuan dia. 

Moist Choc Cake in cup. Untuk dimasukkan dalam goodies beg kata untie Devy. Yelah, tren sekarang ni kan, kalo kenduri jer mesti ada goodies beg tak kiralah kenduri tahlil ke atau bertunang. Kalo kenduri kawin tu, dah wajib la goodies beg ni. 

HAAAAA... ni bukan untuk dijual yer...hehehe... ni ahli baru kat rumah CK. Hadiah untuk si Rayyan yang mati kutu apabila kakak dan abangnya pegi sekolah. So dia mintaklah peneman (yelah, mama asyik sibuk kat dapur jer, so dia takde member nk main/sembang)
Anak bulus ni specis Benggal Short Hair, umur baru 7 bulan, tp badan besar macam anak harimau. Malam2 nk susu. Jenuh la si Jebat melayan kerenah 2 ekor ni. Belikan botol susu, mainan dan macam2 lagi la. Kiranya ini kucing Jebat la, sbb dia yang melayan segala keperluan 2 bulus ni. CK? ermmm...malas layan. Cuma sponsor beli sangkar dan barang2 dia sj. Lain2 takmo ambik pot. 


OK..SAMPAI SINI DULU :)

3 corat coret:

Amie berkata...

Ada pernah dengar resepi tauhu bakar tapi tak pernah cuba lagi, teringin pulak nak rasa...

INA berkata...

Salam CK..sini ada tauhu bakar..sedapnya..kat umah ni ada sebotol kuah rojak..tgk ck buat baru teringat..tiba2 teringin pulak..hihii..

comelnya anak bulus tu..cam rupa anak bulus kita..

Gee® berkata...

Wow! nk cuba buatlah... hb mmg suka makan tauhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...