Isnin, 25 Februari 2013

Jualan Pure Marine Collagen (Rumpai Laut)

Salam

Hari ni takde entri masak2 yer...cuma nk promote Pure Marin Collagen (rumpai laut) yg kini semakin laris di pasaran. Boleh diminum dan sapu dimuka untuk mendapatkan kulit yang gebu, tegang dan putih berseri.. hehe



Kandungan yang bermanfaat dari rumput laut :
1. Magnesium
2. Serat
3. Kalsium
4. Kalori
5. Iodine
6. Zat Besi
7. Seng
8. Protein
9. Vitamin B 12



Manfaat rumput/rumpai laut bagi tubuh :

1. Menggurangkan risiko terkena penyakit kanser payudara.

2. Menghambat pertumbuhan sel – sel kanser secara efektif.

3. Antioksidan Klorofil pada gangang laut hijau dapat berfungsi sebagai antioksidan. Zat ini membantu membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas yang sangat berbahaya bagi tubuh.

4. Mencegah Kardiovaskular Para Ilmuwan Jepun merumuskan, ekstrak rumput laut dapat menurunkan tekanan darah pada penghidap penyakit hipertensi. Bagi pengidap stroke, mengambil ekstrak rumput laut juga sangat digalakkan kerana dapat menyerap kelebihan garam pada tubuh.

5. Makanan Diet. Kandungan serat (dietary fiber) pada rumput laut sangat tinggi. Serat ini bersifat mengenyangkan dan memperlancarkan proses metabolisme tubuh sehingga sangat baik dihadam oleh penderita obesitas. Karbohidratnya juga sukar dicerna sehingga anda akan merasa kenyang lebih lama tanpa merasa dituh dah macam gemuk.


Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON,
-Peningkatan PAYUDARA
-Anti-bakteria,
-Membuang TOKSIN
-Menghilangkan SEMBELIT
-Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
-MENCANTIKKAN KULIT,
-MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
-Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
-Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
-Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT,
-mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT juga RESDUNG
-Membantu meningkatkan METABOLISME
-Meningkatkan fungsi stomatch
-Membantu menghapuskan nefritis(radang buah pinggang), Arthritis (sendi tulang), basal
-Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah
badan dan purpura haemorrhagica
-Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
-Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR 
-SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
-Mencegah ANEMIA 
-Mampu meningkatkan penghasilan susu ibu
-Memperbaiki masalah pengelihatan & batuk
-Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya.
-Sesuai utk ibu mengandung 4 bulan ke atas (1 sudu 2x sehari shja)
amat sesuai untuk warga emas yang menghidapai masalah sakit sendi dan lutut.untuk wanita dalam pantang bersalin tidak di galakn kerana rumpai laut besifat sejuk.elakkn minum kopi, teh dn nescafe kerana akan menghilangkan agen pencerah yg terkandung dalam rumpai laut asli sabah.




CARA MEMASAK RUMPAI LAUT
1. Basuh mcm basuh beras dalam 7-8 kali
2. Rendam semalaman bersama limau nipis.
3. Masak mcm masak agar2 pastu tapis (bersama 1.5liter air dan dicampurkan dengan daun pandan, utk menghilangkan hanyir)
4. Simpan Dalam Peti ais (bukan ditempat sejuk beku)
5. Siap untuk digunakan. minum 2kali sehari dengan 2 sudu sekali makan. untuk muka leh sapu keseluruh muka.. 


CK hanya menjual 1 jenis sahaja iaitu gred AAA (warna ungu) {sebenarnya tolong promote bis kawan} biasanya warna ungu ni lebih baik dan berkualiti. Harga pun mahal sikit dari warna putih biasa tu.. dan CK tidak menjual yang dah siap masak, takut pelanggan meragui dari segi kebersihan {udah katapun tolong biz kawan, takkan la nk susah payah memasak plak...apam polkadot pun tak terlarat nk buat...hahaha}


HARGA :
1kg = rm80 free postage  (harga asal rm90)
100g=rm10 


Untuk order, boleh pm CK di talian 017-3617857 yer...boleh sms/call... atau order jer kat facebook CKFood 

Boleh pos atau deliveri. Utk urusan pos, dikenakan caj antara rm7-10. Dan bagi deliveri ke sekitar KL dan Selangor dikenakan caj minyak antara rm5-10. Tengok tempat lah yer...kalau jauh, lebih la sikit... Tapi kalau nk cepat/jimat kos, boleh pick up sendiri kat Taman Puncak Jalil, Kinrara atau Equine (free deliveri)



OK...sampai sini dulu. 




1 corat coret:

ilahjy berkata...

salam norma
kit a serupa yang.. mak mertua org melaka...kak ilah asal kedah lah yang...wah bisnes kolegen pula ya tahniah..awet muda nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...