Resepi ni paling senang nk masak kalau datang angin 'M'. Tapi lauk ni jadi peberet anak sulung aku, si Farisya. Dia suka kalau kuahnya digaul ngan nasi. Berpinggan-pinggan tambah nasi.
Bahan-bahan
~Daging-dihiris nipis
~Serbuk kunyit
~Bawang merah-hiris nipis
~Bawang putih-hiris nipis
~Halia-diracik
~Cili hijau, merah-dibelah 2
~Bawang besar-potong bulat
~Garam dan serbuk perasa
~Minyak masak
Cara-cara
1.Daging yang dihiris tadi digaul bersama serbuk kunyit.
2.Panaskan minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia yang dihiris. Tumis hingga terbit bau
3.Masukkan daging yang digaul bersama serbuk kunyit tadi.Kacau sebentar dan tambah air untuk empukkan daging tu. Tutup sebentar kuali.
4. Biar kuah kering sedikit. Akhir sekali masukkan garam,serbuk perasa, cili dan bawang besar yang dipotong bulat. Kacau dan bolehlah diangkat.