First time tgk resepi ni kat Myresepi..mcm best jer...so aku pun try ler... fuh best desert orang pantai timur ni.... Skang ni kalau beli jer labu, mesti buat desert ni. Simpan dalam fridge dulu, bagi sejuk, lagi sedap makan. Thanks to LizaComel atas sumbangan resepi ni...
Bahan-bahan
~1 biji labu
~sedikit kapur makan
~gula melaka
~daun pandan
~air
Cara-cara
1. Labu dibersihkan dan dipotong
2.Lumur labu dengan kapur makan selama 15 minit (ini untuk mengeraskan labu tu)
3.Cuci labu bersih-bersih dan masukkan dalam periuk.
4.Masukkan juga daun pandan dan gula melaka.
5.Renjis sedikit air dalam periuk (kalau suka kuah, letak ler air lebih sikit pun takpe)
6.Masak labu dengan api perlahan selama 30 minit.
7.Siap dan bolehlah disejukkan dahulu sebelum makan.