Selasa, 3 Julai 2012

Tart Nenas Topi

Salam....lama CK tak update kan...adoiii...banyak sungguh keja dan hal2 yang terjadi...

Dan...hari ini, marilah makan tart nenas. CK buat untuk makan sendiri dan bagi sample biskut raya pada rakan-rakan...(lagi 18 hari nk puasa, orang lain dah kecoh edarkan sekut raya, CK masih sibuk dengan apam dan kuih2 frozen...adoooo!!  )

Tingin plak nk makan tart nenas cenggini....dan belilah mould nyer... ooo...senang jugak buat tart jenis ni...

Tahun ni ada pelbagai corak jenis tart nenas. Ada tart nenas yang macam gambar atas ni (tart nenas topi) tart nenas gulung, tart nenas bunga dan nenas tertutup

So....apa lagi...pilih, pilih...nk tart nenas jenis yang bagaimana. Harga masih sama mcm tahun lepas yer...menggunakan jem nenas yang dibuat sendirik yer...dan masih menggunakan Buttercup. Kalo nak Anchor tu, kena tambah la ongkosnyer yer !!


Tahun ni CK cadang nak kurangkan jenis biskut yang dijual. Sebabnya nk jual yang top sale tahun lepas jer... Apa2, boleh rujuk FB CK Food yer. Boleh klik sini yer tuan-tuan dan puan-puan... FB CK Food hehehe....(opsss...jangan lupa LIKE yer..hehe)

OK...apa2, sms/tinggalkan mesej kat sini yer..

8 corat coret:

Azie berkata...

As salam. saya suka buat tart macam ni tapi tahun ni nak belajar buat tart gulung pulak

Nuwairani Ismail berkata...

kite suke tart nenas yang bentuk nenas tu. selalunya kulit doh tu rangup2 gitu. itu yang kite suke.

zila norazila berkata...

salam ck..my fav tart nie..tp biasa buat yg gulung..senang cikit keja:P

ani berkata...

assalam, mcm mana nak order tart nenas ni ye...brapa harga?

Sari Yusa Ibrahim berkata...

dah terasa2 nak raya ni...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Amboi macam terasa raya dah dekat jer bila tayang kuih tart ni :))

FnF Simple Life berkata...

Asslm CK...sy suka tart nenas cm ni...rangup...best

quinnie berkata...

betul tu kita pun ingat susah sgt nak buat tart jenis ni..rupanya mudah je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...