Khamis, 9 Februari 2012

Nasi Himpit, Kuah Kacang dan Serunding

Salam

Breakfast pagi ni, berasaskan serunding semalam ler. Malam tadi dah rebus nasi impit, dan kebetulan Jebat beli plak sate, so simpan kuah sate tu utk makan pagi ni...hehehe....jimat, jimat...tahun depan bleh naik Haji..wakahkahkah !!!


Dah malas nk buat kuah lontong. Rodek2 dalam lemari, suhun jer yang ada. Member baiknya si "pucuk' takde la plak. Dah hilang atau habis, CK sendiri pun tak sure.  So...tak jadi ler nak me'lontong'.


Makan jer la apa yang ada. Ini pun dah licin.




6 corat coret:

quinnie berkata...

sedapnya ck...saya minggu lepas gi pasar malam..habis lak org tu jual.nak buat sendiri memang tak rajin...kekeke

hazila berkata...

Cerita pasal lontong, lama juga tak makan. Nak buat rasa cam malas la pulak.

Ucu Faridah berkata...

pagi2 ni tengok sarapan ck mmg buat ucu kecik ati tau...dah telan air liur ni...

Cekgu Maz berkata...

nampak nasik impit tu teringat lak suasana raye..time tu memang senang nak jumpa nasik impit nie kan...hehehe lambat lg nak raya nie ..

Liza berkata...

sedapnya nasi impit ngn kuah kacang...Liza pun buat weekend ari tu...

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

salam CK..
sebenarnya nasi impit atau ketupat nasi tu lawan dgn kuah kacang je pun dah sedap sgt2.. hihi.. inikan pula ada serunding bagai.. kalau dicurah dengan kuah lontong tu dah kira bonus besar! yumyum... feberet saya lontong tu walaupun sy bukan org johor.. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...