Ahad, 14 Oktober 2012

Hidangan di Hari Minggu

Salam...apa khabar semua? harap sihat.

Dah petang ni, tp CK baru terhegeh2 update menu hidangan tengahari tadi. Minggu ni my Jebat cuti lagi (minggu lepas pun)..sbb dia dan anak2 tak brapa sihat. Keracunan makanan. Entah..silap makan kot...

Ermm...lauk2 simple jer...ada asam pedas ikan tenggiri, cencaru sumbat sambal, sup tauhu lembut+cendawan untuk Rayyan, dan ayam masak kicap untukk along dan Irfan. Untuk aku plak ada kerabu taugeh+perut...ermmm....tak hengat dunia makan !!
Opss...ada belen sambal sardin pagi tadi. My Jebat kalo cuti, breakfast pagi wajiblah lempeng dengan sambal sardin. So sambal sardin tu kalo ada lagi, boleh makan time tengahari.

Asam pedas ikan tenggiri. Walaupun my Jebat orang Melaka, tp dia tak brapa suka sangat makan asam pedas. Kalo masak lemak dia suka laaa... ni pun buat sebab dah lama tak masak. Si Along yang suka asam pedas ni. Lagi satu kalo masak asam pedas ni, jangan la merepek2 gi letak segala halba semasa menumis. Sure my Jebat tak makan.... (padahal respi tu mak dia yang ajar..)

Ermmm...feberet CK. Kerabu perut bersama taugeh.


Yaaa...mari lihat projek hari ini....uish...hari minggu ku terganggu kerana tempahan yang meledak (tak dapat nk berguling gentang...huhuhu). Seawal 5 pagi dah jalankan segala mixer, oven dan pengukus. 

Minggu ni ramai plak orang mintak mr lova-lova ni.  Tak menang tangan.

Bluberry Cheese Cake. 

Apam polkadot serangga dan burung..


OK...sampai sini dulu

8 corat coret:

laskar pelangi berkata...

mr lova lova....terliurnya saya..hik3

Amie berkata...

kita pun nak kerabu pewutttt.....

Subhie Arun berkata...

Terliur tgk... Yummy

mama sara nur berkata...

alhamdulillah sehat2 he he
terliur tgk lauk byk jenis tu, kita ayam goreng je ni he he
masyukkk ni byk tempahan CK. blueberry cheese tu yummyy

HomeKreation berkata...

Aslmkm Noorma. Cantik nya deco ciskek tuuu....

Uncle Lee berkata...

Hi, I really love your food dishes, tentu tiga pinggan nasi lichin. Ada sambal belachan? Ha ha.
Have a great week and keep a song in your heart.
Lee.

Hafizah Mohamad berkata...

wah sedapnya CK...ni kalau makan mmg bertambah2 ni....kek pon sodap.... apom pon sodap...wah... semuanyer sodap....

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam, noorma...penoh 1 meja menu noorma dihari mggu ya.Syok mkn...
mr lova mmg skrg menjd idaman semua org..klu dekat dh lama menempah gak :D


PEMANGGANG AJAIB tu k.atie jual dgn harga RM135 trmasuk kos poslaju.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...