Khamis, 15 September 2011

Talapia Kukus Taucu & Asam Boi

Salam
Malam tadi ada acara makan-makan kat rumah CK. Tujuan asalnya sebab kawan CK ni nk download movie, so dinner la skali. 
Takde yang special pun, sebab CK sibuk siapkan tempahan biskut, coklat dan frozen food. Ini jer yang sempat dimasak dan dihidangkan.

Ikan talapia ni CK buat kukus. Satu kukus taucu (atas permintaan Jebat) dan satu lagi CK buat kukus asam boi. Alhamdulillah, habis kawan2 makan. 

Untuk resipi talapia kukus taucu, boleh tengok kat sini yer
Dan untuk talapia kukus asam boi plak, tengok ler kat sini


Rojak Tauhu- untuk kawan2 yang ingin merasa lauk kegemaran CK. Haaa...amacam? ok tak? hehehe . Resipi di sini

Inilah dia lauk-lauk yang sempat/mampu CK masak untuk dijamu pada kengkawan yang datang. Selain ikan talapia kukus tu, ada jugak asam pedas daging dan sayur lemak labu. Ulam-ulam dan sambal belacan penambat selera pun ada. Air plak- air tembikai.
Kawan CK (cikgu Nafisah) plak bawak sambal tumis udang dan petai (dia teringatkan Farisya yang suka sangat makan petai, so dia masakkan...tq friend). Selain tu sempat gak dia beli buah-buahan kat pasar malam Bangsar sebagai pencuci mulut.


Ni sebelum acara makan2 bermula. Kredit pada cikgu Nafisah sbb sempat ambil gambar (pakai tab lagik.....)




2 corat coret:

mala berkata...

salam CK - sedapnya talapia kukus. baru ja order dari jiran talapia insyaAllah esok dapat. boleh cuba nanti yang asam boi tu.. :-)

nuwairani ismail berkata...

ikan kukus...menu yg sehat tu...dah lama tak buat tu...teringin bangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...