Isnin, 30 November 2009

Gulai Daging Korban + Nasi Kerabu

Bersua kembali lepas Aidil Adha !!!!

Hari ni hubby last cuti (setelah 12 hari ambik cuti tahun). So dia request nk makan kari daging korban. Tahun ni first time kami joint acara korban. Itupun masuk kat Pantai Dalam. Kat taman perumahan kami ni memang takde buat. Almaklum ler...cuti panjang jer, semua penghuni balik kampung!!!

Banyak juga dapat daging korban tahun ni. Ingatkan bila dh masuk, disedekahkan semuanyer, rupanyer tuan punya lembu pun dapat sikit. Dekat 5 kilo jugak. Sume ada, daging, paru, hati dan jantung. Aku request plak mintak tulang selangka 2 batang, tingin sangat nk makan sup tulang. So dapat ler......
Kali ni buat kari. Sedap bila dicampur dengan lemak2 sikit.


Paberet aku ni. Nasi kerabu. Buat yang ringkas jer...tp mesti ada budu dan telur asin. Malas plak nk goreng keropok dan buat solok lada...yum,yum... mcm manalah aku suka beno makan budu plak ni? padahal takde pun sedara kat pantai timur nun. Stok budu mesti ada jer kat umah ni....takpelah..kita kan 1 Malaysia...so sume boleh makan....budu,cincalok, tempoyak..sume leh bedal !!

Ikan cencaru sumbat. Lauk tambahan. Pedas la plak sbb guna cili kering. Cili besar dh kehabisan stok....


Sekian dulu....Bye !!!

1 corat coret:

Kamsiah berkata...

nasi kerabu..huhu..dok ngidam ni...nak buat,renyah la...nak beli..tak sesuai dgn selera..nak yg kelantan jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...