Khamis, 22 November 2012

Lempeng Pisang Berkeju

Salam...

Musim cuti sekolah ni, anak2 asyik nk makan jer.. huh...dah buntu nk buat kudapan untuk diaorang. Selang sehari buat muffin, dan hari ni takkan nk buat mende yang sama kot. So.. tgk dalam freezer, masih ada pisang frozen, CK buat jer la lempeng. 

Disebabkan anak2 suka cheese, CK lapiskan lempeng ni dengan mozzarell cheese di dalamnya. Masa makan, bergetah la cheese keluar. Macam pizza plak... hahaha


Rasanya semua tahu buat lempeng kan...CK letak tepung, gula, garam dan kelapa parut. Bancuh macam buat cekodok. Ditengah2nya tabur cheese dan tutup dengan lebihan lempeng... masak dalam non stik pan...setelah garing dua bahagian, bolehlah diangkat.

Dapat la sebijik besar ni... Potong 4... dan bahagikan...

CK lagi suka makan plain macam tu jer... tp anak2 ni memang banyak songeh. Request dengan coklat laa, susu pekat manis laa...macam2 kerenah


4 corat coret:

maszull berkata...

assalamualaikum...sedapnya...:)

Rohah berkata...

salam ukhuwah..
dah lama sgt tak makan lempeng pisang, tuang coklat camtu sedap kan..

ogyep yummy mellow berkata...

Salam CK,

Ini baru east meet west... lama betul tak makan lempeng lah...

mama sara nur berkata...

ck ni mak budak pun suker tau he he
psstt tak blk Kuala ker Durian tgh banyak tu..jom blk kg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...