Ahad, 25 November 2012

Apam Bee

Salam semua

Ke mana hari ni? ada yang ke MAHA di Serdang? CK biarkan dulu orang ramai bersesak2 kat MAHA hari ni..  esok baru CK pegi...merempit jer ngan Jebat naik moto...hehehe...lagi best...
Kes 2 tahun lepas, kami sefamily + adik Jebat (Eddie) berangan2 nk jalan2 kat MAHA...dah sampai, tp takde parking...huhh...frust betul...last2  terpaksa ler CK belanja dia makan steak dan  chicken chop...huhh...hampeh tol laaa....

Ok... hari ni tak masak sebenarnya... pegi Birthday Party kat area rumah ni jer...bila balik dah kenyang + tak larat, terus semua tido...hehehe...


Ok... tema birthday party hari ini ialah Lebah (Bee)... so tuan rumah pun request la  apam lebah. 
Sebenarnya renyah sikit nk buat apam bentuk binatang ni (baik ladybird ataupun lebah) Sebabnya ia mengambil masa yang lebih dari apam polkadot biasa. Tapi nk buat macam mana kan...kawan punyer pasal buat jer laaa...

Sebab tu, kalau dijual, CK mmg letak harga yang tinggi sikit dari polkadot biasa.

Selain apam, tart buah juga menjadi pilihan.


Ini jer gambar diambil pagi tadi...gambar muffin choc tak sempat nk snap. Dah kesuntukan masa. Terus start kete dan hantar (tak jauh pun, satu taman jer...selang satu blog )...
tp event start pkul 10, dan CK masih terhegeh2 lagi kat rumah pukul 9.30. Mana nk uruskan di toncet yang baru bangun tido, breakfast anak2... huhhu...  last2 hantar dulu semua barang ni kemudian baru balik rumah ambik anak2....


6 corat coret:

Amie berkata...

Lawanya apam bee... sayang nak makan!

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Lebah yang comelll.....

mala berkata...

cutenya apam .... serik nak pi MAHA ;-)

adda syuhada berkata...

comelnya...

Phong Hong berkata...

Cute lah Apam Bee!

kamrul hasan berkata...

i was the looking for the same and related info, what you describe on your article. I found your site through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I wish to follow your way for my own blog http://shironam24.com/ , So I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...