Isnin, 10 Oktober 2011

Frozen Pizza

Salam... 
Minggu ni CK dan anak2 makan ala kadar jer, sebabnyer my Jebat ada kelas sampai petang.. so takde la masak nasi berbagai....dan bolehlah CK tumpukan pada tempahan kuih2 frozen dan apam dan lain2... 
Untuk makan anak2, hari ni pekena pizza. Dah lama CK tak buat pizza ni. Dan disebabkan hari ni CK buat donut, so bolehlah buat pizza untuk diorang. Sengaja CK buat lebih dan frozenkan, kalo diorang mintak lagi, senang jer, terus ambik dan bakar.

Pizza ni CK letak segala jenis cheese atasnya. Ada mozzarella, cheddar dan slice cheese. Topping pizza ni CK ambik yang mudah jer, guna sos pasta Kimball. Pastu letak sedikit sosej dan tabur segala cis. Sayur2 dan bawang takde, sebab anak2 tak makan.

Sorang 3 ketui... errr... cukup ke ?? pizza ni kecik jer...saiz ala2 donut J.Co tu jer....


ok....sampai sini dulu !!! banyak keje hari ni... tu tgh rebus kentang kat dapur, nk buat karipap...errr...segala tempahan minggu ni ditutup dulu yer....sbb CK nk membuat persiapan untuk kenduri Sabtu ni... tp minggu depan, order dibuka semula.




3 corat coret:

Hafidzin berkata...

comel tengok pizza tu! sekali ngap aje! anak2 tentu suka tapi Umminya malas nak buat! nak kena seru dulu mood he..he..
suka tengok resepi2 kat sini!

nuwairani ismail berkata...

senang kan kalau buat frozen ni..nani pon suke jugak buat karipap + donut frozen. takdelah kalut sangat nak buat sarapan pagi2 sebelum gi keje tu

quinnie berkata...

rajin betul ck ni...saya pun suka kalau ada yg dah siap frozen ni..nak makan senang...hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...