Jumaat, 1 November 2013

Masak Lemak Ketam dan cuti sekolah pun bermula

Salam...

Hari ini anak sulung CK yg tingkatan 1 tu dah start cuti sekolah (cuti SPM) Ini bermakna, bermulalah aktiviti sibuk di dapur/ofisku itu... dah berderet order, semoga diberi kesihatan yang baik bagi melaksanakan tugas yg diberikan... insyaalah !! 



Layan jer la lauk jarang masak kat rumah CK ni, KETAM (jarang masak sbb si tukang masaknyer alergik makanan laut, hehehe...) ni pun ck tak brani makan, cuma ambik nenasnyer je...

Sebenarnya hari minggu lepas, CK dan adik beradik yg lain melawat ayah saudara CK di seksyen 18 shah alam... lepas tu kami sekeluarga jalan2 plak ke Kuala Selangor (mcm takde tempat lain nk jalan kan... hahahaha ) 

Tapi disebabkan hujan, tak dpt la kami naik bukit Melawati tu, so pegi la ke pasar... Jebat pun apa lagi, memborong makanan laut tak hengat dunia laaa.. Murah dan Fresh !!!

Hasilnya 2 kotak ais ni penuh dengan makanan laut spt ikan, ketam, sotong, siput, kepah dll... adoiiii...sib baik la jauh, kalo dekat, mau kami sekeluarga dapat Gaot angkara makan hasil laut fresh hari2.

Ok laaa....

                                                  ******************************

Jom layan gambar2 untuk order hari ni... si tuan punyer baru jer ambik tengahari tadi.. lepas tu CK plak hantar order2 untuk kawan2 di Jalan Petaling, UM dan Taman Desa


First time diberi tugas membuat fondant...adusss... masih banyak yang nk kena belajar...mujur la ada cikgu yang sudi beri tunjuk ajar dan komen.. Terima kasih Leen, kalo tidak, sampai bila2 pun takde peningkatan (mujur sel2 otak berhubung...eh, mcm iklan Enmum Essential la plak...hahahaha )

Coklat ni simple2 jer.. request dari pengantin...takmo semak2, takmo tulis2 nama.. inti kekacang jer dalamnya...

Adusss... kek yang hangat masa kini. Kek Keju Meleleh...order dari kawan2 di UM sempena mesyuarat Persatuan Editor Malaysia. Dah alang2 hantar ke UM, kawan2 di sepanjang laluan tu pun selit2 order sekali... sudahnyer...sampai ke Desa Water Park CK dan anak2 merayap...

Alhamdulillah...terima komen baik dr kengkawan

hahahaha...time kasih semua kawan2.. andai kata ada yg tak kena, silalah komen krn CK sentiasa bersedia menerima sebarang komen untk meningkatkan lagi kualiti produk 


Ni versi kek budget, kek coklat moist... tempahan jiran untuk jirannya (kaum India nk sambut deepavali)... ada jugak kek buah kukus.. First time terima order, selama ni buat makan2 keluarga jer... tapi tu laa...sampai 4 jam nk kukus kek ni...mmg menduga kesabaran.... mula sblm Mr Arrogant, habisnya setelah tamat Fira Ayuni... huhh... bising si Jebat takleh guna dapur... hahaha 


                                        *********************************


OK... Sampai sini dulu. Kalau nk order, silalah ke FB CK yer.. klik sini 
tapi order untuk minggu depan ni (sampai 8hb) dah penuh yer...MAAF !! selepas 8hb ok !!



4 corat coret:

hazlina azmi berkata...

nyummynye..sedap..:)
.jemput ke blog saya...http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

mama sara nur berkata...

assalam ck
ye la kan beberapa hari lg cuti sekolah dah he hee
wahhh semua sedap2 nampaknya tu
bila nak lajak hantar order sampai Keramat ni he hee

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Noorma..lapar la pulak perot tgk gambar mknan2 yg ada kat sini..

Rohah berkata...

terbaek....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...