Khamis, 21 November 2013

Garlic Bread, Mushroom Soup and Sausage

Salam... time cuti sekolah ni, CK dh takde idea untuk buat breakfast anak2...asyik2 roti, nugget, diorang pun dh bosan.. tambah lagi dengan kek, ermmm..lagi laa..dipandang sepi jer

Hari ni buat breakfast ala2 western plak...kebetulan beli roti panjang tu kat Tesco semalam. CK potong2 dan sapukan dengan garlic butter...kemudian bakar


Untuk supnya plak, lagi la senang, Cambell Soup dlm tin dengan perisa cendawan...Buka, tuang dlm periuk dan panaskan.


Sosej tu, CK potong kecil2, panaskan sedikit butter, masukkan bwang dipotong baji dan masukkan skali sosej... kemudian pecahkan sebiji telur. Renjiskan dengan serbuk lada hitam, garam...kacau dan siap !!


So...siap la breakfast hari ni...Esok plak..adoiii...buntu hari2 dok fikir nk bagi makan apa diorang ni..



Cheese Kek Leleh yang  mendapat permintaan tinggi setiap minggu, tp anak2 dah tak heran nk rasa..dah JEMU, MUAK.. mungkin nk rasa hasil airtangan orang lain kot




♥ ♥ ♥

5 corat coret:

Umie Jazz berkata...

Assalamualaikum...Ck sesekali kita berwestern apa salahnya..anak2 pun suka...=)

Cheq Sue berkata...

dulu waktu musim garlic bread dengan sup cendawan, rasanya tiap minggu buat tapi sekarang dengan oven masuk wad.. projek hape pun terbengkalai

mala berkata...

laku saja kalau bfast mcm ni kat rumah

tun_telani berkata...

sedap tu CK.. kt umah tun biasa bekfes cekodok, nasi/bihun/kue tiaw/mee goreng.. duk ulang2 yg tu je..hihi

Chik Mimi berkata...

wahhhh suka suka lama tak buat ala2 pizza hut tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...