السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
bingka ni mmg sedap, lembut dan terasa lemak berkrim nya.... so apa tunggu lagi...cuba laaa
Bahan bahan
2 cwn tepung gandum
3 biji telor
2 kotak santan kara yg kecil
1 cwn air daun pandan
1 cwn air
1 cwn gula
1/2 sd teh garam
bijan utk tabur atas
Cara-cara
Satukan semua bahan
Glis acuan, dan masukkkan bahan tadi dalam acuan
bakar suhu 180°c 45-50 api atas bwh hingga masak
Ck suka yg garing2 sikit, sbb suka makan kerak2 dia...nyum,nyum
Ok...selamat mencuba
5 ulasan:
dulu arwah mbah weok rajin buatkan klu ade kenduri dgn raya
le ni takde dah
and takde sorang pun cucu dia yang boleh buat sedap gaya gini mcm dia
meleleh la air liur tgk kuih ni
Oh bingka ni mmg sedap!
Selamat hari raya
Maaf zahir batin
Feberet en abe kita ni Ck
SHRMZB wat CK sekeluarga ye..muuaah!!
Sidratul: saya suka kuih ni, tp anak2 dan suami tak brapa suka laaa....huhuhu.... dulu arwah opah saya buat bakar ngan sabut kelapa, lagi best kan
Assyifa: yer, sedap dan penuh lemak berkrim...hahaha
Mama Sara Nur : slamat hari raya juga buat Sara...ari tu kita balik batu kurau, lupa nk contack sara
Doc Ina : amboi kak...very the ringkas...hahah...Slamt hari raya juga buat akak sekeluarga :)
Catat Ulasan