Ahad, 17 Mac 2013

Kek Pandan utk Birthday Rayyan

Salam...

Ni kisah hari Khamis lepas, anak bongsu CK, dak Rayyan dah genap 3 tahun. Kecoh suruh buat kek, selagi tak buat, kejap2 datang dapur tanya kek dia dah buat ke blom? dan terpaksa la buat utk dia (kecik jer.. cukup utk kami sekeluarga)


Abaikan edible image yg crack tu. Ni gara2 dak Rayyan laa...geram tgk image tu, dipegangnya...last2 terkoyak...adoiii...jenuh la plak alter balik...cantum dengan white choc...

Nama kek ni Pandan White Choc Sponge Kek.. kiranya kek pandan la yer... dengan coklat putih. Dan banyak kali CK buat kek ni utk jualan, tp tuk makan2 sendiri TAK PERNAH... hahaha....kejam kan !!! 


Nk potong kek pun ada adegan yg tidak diduga..tu pasal la jadi senget sikit potongannya tu...adoiiii... bekas fresh cream yg dah siap dipukul tergolek atas meja...gara2 si Rayyan nk cedok sikit (nk rasa la konon)... uish...penuh tragis nk membuat kek dia ni..  biasanya kalo CK buat tempahan kek orang lain, dia takde la plak nk menyibuk. Kali ni plak terlebih excited

Makan2 anak beranak jer... ye la, hari Khamis kan..tunggu abang dah kakak balik sekolah dulu...lepas maghrib jer (ermmm...habis drama kat tv) terus ler potong kek tu... ni pun setelah jenuh CK sorok kek tu kat peti es tingkat atas. Kalo tak, sure kek tu dh cacat

Degil...orang lain yg tolong potongkan kek pun tak bagi...ermmm... ambik ko...makan ler sepuas ati. Aduhai anakku Ahmad Zharif Rayyan.

Happy Birthday Ayet Ayen (bahasa pelat Rayyan membahasakan dirinya) Semoga menjadi anak yang baik dan menyenangkan hati mama dan papa !! 
{ terlebih manja dia ni sebenarnya, degil dan nak dengar cakap dia jer... geram betul dengan kerenah dia tiap2 hari... demand lebih plak tu... hahaha } 


"Mama, birthday Abi nanti, buatkan kek gambar kereta plak yer," request abang Irfan. Adoiii nak... kek kereta? ermmm...nanti la mama fikirkan !! 




3 corat coret:

hana berkata...

dah beso dah si rayyan nih yer! untung dpt mak pandai buat kek comey comey.. bln 8 aku tempah ye! hihihihi

Anna Qawina berkata...

aku datang..aku datang!!
wooo kek ijau xmo share ye Rayyan? dia x sabo tu sbb ko dah lama kot x buat kek tuk makan2..sama cam aku, sekali buat cam kebulur..hahaaa..
Hepi besday Rayyan..

puding roti berkata...

hepi beday rayyan..comei sgt karenah dia hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...