Ahad, 4 Disember 2011

Roti Jala & Pengat Durian

Salam buat semua pengunjung. Terima kasih kerana sudi singgah.

Yuhuuuu...musim durian datang lagi. Bestnya... dan kali ni CK borong durian banyak-banyak untuk simpan pes durian. Harap2 cukup untuk musim durian akan datang...wakahkahkah (CK ni hantu doyan tawww)

Macam biasa, kalo ada durian mesti buat pengat. Dan hari ni tak rajin plak nk buat pulut, so makan jer la dengan roti jala frozen (fuh...sib baik ada sebungkus lagi roti jala frozen)... jadi laa... kalau tak cukup, boleh cicah ngan roti putih.


Kalau buat pengat durian, macam biasa CK suka letak gula merah sikit, untuk bagi warna sikit pada kuahnya. Tapi kalau sebelah perak, kuah duriannya warna putih saja kerana tak diletakkan gula melaka.

Resipi kuah durian
-isi durian
-gula melaka
-gula putih
-santan
-secubit garam
-daun pandan-disiat dan simpul

Masukkan semua bahan dalam periuk dan renihkan agar isi durian sebati bahan2 lain. Siap.



Pagi-pagi makan pengat, so... sendiri mau ingat !!   hahahaha

2 ulasan:

zarina berkata...

Itu orang perak maleh la..hahaha...aku buat pengat pakai gula kabung la untuk bg warna dan sedap lg

anymz berkata...

akak pun baru je buat pengat duyan..cicah roti je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...