Khamis, 30 April 2020

Lempeng Sayur

Salam

Hari ni melempeng plak. Kalau plain je mesti boring kan. Kasi up sikitlah
Resepi Lempeng Sayur

Bahan
Tepung gandum- 2 cawan
Telur 1 biji
Butter - 1 sudu- dicairkan
Garam, gula secukup rasa
Air secukupnya
         

bahan-bahan ini gaul dulu. CK masuk jer dalam blender. Dah sebati semua, barulah dicampurkan dengan bahan-bahan di bawah ni. Airnya kena agak2 saja. Pandai2 la korang. Takkan buat lempeng pun tak tau.
Daun sup, daun bawang - hiris halus

lobak merah - sagat halus
cili merah- cincang - ni saja tambah

bawang merah - hiris halus

Cara-cara
Dan siap gaul semua bahan,  boleh la dadar mcm biasa. Api sederhana. Kalau suka gulung, boleh la gulung. Kalau malas biar jer sekeping-sekeping macam biasa.

Sedap dicicah bersama sambal tumis ikan bilis atau sambal sardin. Hari ni CK buat sambal bilis pekat menyengat. Hahahaahha 

Ni bihun sup PAMA. Dah takde idea nak makan apa. 


-


3 ulasan:

Warisan Petani berkata...

Selamat berbuka puasa

Cendana Kasih berkata...

Yer, terima kasih. Makan apa berbuka tadi?

Etuza berkata...

Done follow first ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...