Khamis, 31 Disember 2015

Tart Nenas Cheese

Salam... dan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2016.

Hari ni CK rilex2 kat rumah, teringin plak nk makan biskut tart nenas. So belek2 resipi dalam simpanan, dan terhasillah kudapan sambil tgk tv dan layan lagu2 kat youtube... hehehehe


Sebenarnya anda boleh buat macam2 bentuk, tp hari ni CK tak brapa nk rajin, so bulat2 jer laaaa.... bukan nk hidangkan pada tetamu pun....

 CK suka tart nenas yang sedikit rangup dan cair dimulut...bukan yang gebu yer...   Resipi di sertakan, tp PLEASE  laaaa, kalo copy gambar tu, jangan la mengaku hak sendiri plak...korang nk kumpul "like" banyak2, pakai taram jer ambik resipi orang, gambar orang....sakit ati tawwww gambar sendiri tiba2 muncul di page orang lain...pastu siap letak hakmilik korang plak tu....... 


TART NENAS CHEESE CK 
resipi ciptaan : Cendana Kasih

Bahan-bahan
A) 110gm butter
     30gm cream cheese
     30gm cheddar cheese(parut halus)

B) 25gm gula halus
     20gm susu tepung

C) 150gm tepung gandum
     10gm tepung kastat
     20gm tepung jagung

D) 1/2 bj telur
     esen vanilla
     sedikit perwarna kuning


Cara-cara
Putar perlahan bahan A dahulu
kemudian, masukkan bahan B dan D
dah sebati, masukkan bahan C
boleh gentel kecil2 dan masukkan inti
atau paipkan ke dalam acuan tart gulung
sapukan telur di permukaan, dan bakar 150'c selama 20-30minit
























sapa copy respi ni, pastu mengaku resipi korang sendiri kat page/FB,,,,kalo CK jumpa, siap la kena maki ekkkkk...jangan cakap CK tak warning ek !!!

Gambar2 dibawah ni buktinya....sah2 ambil gambar CK (jgn kata ckp cakap kosong jer...semua ada bukti yer )






















So, untuk page2 yang sibuk nk share resipi tu, sila mintak izin dulu yer.... jangan nk mengaku sendiri punya. Susah sangat, buat sendiri dan snap gambar sendiri. Apa susah !!!

1 corat coret:

adda syuhada berkata...

Dap tu ..
Kite tgk pn lapo blk jadinya ptg2 nih..
Happy new year & Happy weekend.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...