Khamis, 3 Disember 2015

Hawaian Toastem

CK mmg suka buat roti, malah conduct kelas roti beberapa kali...Kali ni CK buat roti buku plak... pinkish gitew... hahahaha...

Satu perkara yg anda perlu tahu tentang roti-roti buatan CK ni ialah ia tak perlu sebarang tepung high protein (tepung roti) hanya menggunakan tepung gandum biasa berharga rm1.35sen sekilogram... Selain itu, roti2 CK juga tak gunakan telur, bread softner dan bread improver....Namun hasilnya tetap UUMMPHH!

Ada campuran kismis, cranberry, kelapa, nenas dan  walnut di dalamnya


Untuk dapatkan potongan yang cantik, jangan potong loaf ketika ia masih panas. Tunggu sejuk sepenuhnya baru potong. Gunalah pemotong roti untuk dapatkan potongan yang sama tebal


Anak2 CK suka makan ngan Nutella. Tapi bagi Mr Jebat, dia suka makan ngan milo/air teh o jer... lebih feel katanya.  Hahahaha

Warna pink tu sebenarnya berperisa strawberry. Asyik buat warna putih jer, boring la jugak... sesekali kita bagi perisa dan warna

Loaf yang belum dipotong, tunggu sejuk sikit

8 corat coret:

Sheila Adziz berkata...

sis.... pinkish tu buh apa.... br ingat nak beli tadi... hehe

adda syuhada berkata...

sewdapnyer..

kak ruby berkata...

tertarik menarik n sedap nampak nyer......

NEKCIK berkata...

nekcik pun suka roti yg senang buat..
gebus roti CK

Cendana Kasih berkata...

@Sheila Adziz
bubuh strawberry emulco dan sedikit pewarna kuning Sheila :)

Cendana Kasih berkata...

@adda syuhada

akak buat jer..makannya idak... hahahaha

Cendana Kasih berkata...

@kak ruby

terima kasih :)

Cendana Kasih berkata...

@NEKCIK

hehehehe.... saya suka buat roti, tp nk makan tidak laaa... sbb saya diet karbo .. hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...