Sabtu, 8 Jun 2013

Gadget Baru yang Gedabak

salam...dah lama CK tak update blog mahupun melawat blog kengkawan.. maaf yer...bizi gilos skrg ni.. tambah plak minggu depan, anak buah CK nk kawin...adoiii ...banyak keje tak settle lagi ni...selang sehari, sipengantin pasti call, nk tanya perkembangan kerja mak sedara sorang ni... hahahaha....

OK la...untuk memudahkan kerja2 buat muffin dan biskut, Ck dengan muka tak malunyer memohon la pinjaman daripada encik Jebat tersayang...hahahaha...(boleh percaya ker perkataan pinjam tu ?? )


Inilah dia pembantu baru yang sampai Khamis lepas. Alhamdulillah...terima kasih kepada bang Jebat yang sanggup melayan kehendak bini nyer ni...

Dan...jika tahun lepas (ketika tu dekat nk puasa jugak ler..) CK membeli sebijik lagi oben 52L, tp tahun ni, nampak gayanya biz ada la perkembangan sikit. Oben yang ada yang tak mampu nk tanggung kapasiti permintaan pelanggan...so jalan terbaik ialah menambah yang besar terus...hehehe....(dh macam kedai la plak)

Disebabkan mende alah ni, dapur CK yang dulunya luas berdendang, kini dah sempit dengan 4 bj oven, 2 peti es, dan 2 freezer...bayangkan !!!! 


Projek mengubahsuai dapur dan melakukan pendawaian terpaksa la dilakukan...sbb oven ni perlukan pendawaian baru...yang lama dah tak mampu nk tarik api banyak sangat....  DAN.....Inilah projek pertama dengan oben gedabak tu...choc cip cookies yang bakal dimasukkan ke dalam goodies bag untuk majlis kenduri minggu depan... 
Dan..Jumaat depan, bersedialah dengan muffin plak... hehehe.....senang keje kan...


Meh la layan cheese tart dan fruit tart yang CK buat hari ni... Kata Jebat, lepas ni kalo mengadu oben kecik lagi, kita sewa kedai jer laaa sebab dapur dah tak muat nk masukkan barang2 lain :p  (perli la tuuuu )




Ok... anak2 buah sekalian, lepas ni mksu dah boleh buat kek hantaran/kawin bertingkat2 untuk korang ...wakahkahkah !!!! 

11 corat coret:

Umie Jazz berkata...

Assalamualaikum..rezeki dari Allahkan semoga bisbes bertambah maju...=)

aDisH.sHidA berkata...

salam...shida pun ada oven gedabak mcm nie..tp x guna2 sebab kena wiring asing kan..huhu

hana berkata...

puiyoooo... moga bisnes makin BERJAYA seBERJAYA oven yang BERJAYA itu... hihihihi

mala berkata...

tahniah ck ..

Chah berkata...

Ck, takpe...blnja lah...eh bg pinjam sikit cakap kt bang jebat...nanti hasil yg akan dituai....sama2 dikecapi...dgn sapo laie...ngan bang jebat jugekkj kan..hehe...pasti berjaya...go ck go!

Norzila Zakaria berkata...

alhamdulillah murah rezeki kak ye..dapat toys baru lagi tu..makin masyukkk bisnes ye..

mama sara nur berkata...

assalam ck
alhamdulillah semoga lebih sukses
bestnya tgk oven bsau tu, teringin jg ni
mesti banyak tempahan biskut2 raya thn ni
jgn lupa ekk lepasraya open house jemput kita he hee

Nadz Nazharzan berkata...

Hahaha..baru jer nk suggest perlu luadkn atau tambah dapur lg. Rupanya sdg dilakukan yer.. susah2 buat je la 1 kedai kt kawasan rumah tu..hihii..muat lg tak?

LiNa_Pg berkata...

Toys yang sangat syiokkk..
Tu dia sampai 4 oben..ganazzz bisnes tuh..

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Wah ini sudah hebat...murah la rezeki dibulan ramadhan ni kan?

Rohah berkata...

Rezeki berlipat ganda..ada usaha, ada jln, ada hasilnya...alhmdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...