Isnin, 13 Mei 2013

Muffin Bluberry

Salam semua
Layan Muffin Blueberry yg sedap ni..utk bekal anak2 ke sekolah. Inilah juadah paling senang nk buat (slps stok roti tiba2 habis kat rumah,dan tak tau nk bekalkan apa pada anak2 )


Resipi
  • 125gm butter
  • 125 gm gula kastor
  •  2 biji telur
  • 250gm tepung kek
  • 1 sudu teh baking powder
  • 70ml susu segar atau cair
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 1/2 cawan blueberry filling
caranya:
  • Pukul mentega dan gula hingga kembang dan gebu.
  • Masukkan telur sebiji demi sebiji diikuti denga esen vanila.Tepung dan baking diayak .
  • Masukkan kedalam aduan mentega diselang seli dengan susu.Gaul rata.
  • masuukan kedalam cawan kertas.isikan 1/2 sahaja..diikuti inti bluebrry dan tutup kembali dengan adunan.Buat shingga habis.
  • Bakar dalam suhu 180 darjah selama 25 minit...



Aduhh...15 June 2013 makin hampir, debaran makin terasa (mcm CK ni mak pengantin plak) Anak buah yang nk kawin tu tiap2 hari hantar sms, call, pm kat facebook, tanya persiapan itu ini... CK ni masih berangan-angan lagi . Tak tau nk letak apa  dalam goodies bag. Muffin atau cupcake? coklat atau apam? itu blom kuih2 basah utk dimakan lagi? acar buah?...limau pun belum dijerukkan lagi... lauk pengantin? hari ni baru nk cari majalah deco lauk2 pengantin... Kesian kat kakak ipar yang baru lepas operate minggu lepas.  Dah pesan pada anak buah supaya jangan bagi mak diorang buat keje2 berat/fikir sangat pasal kenduri. 

aduiiii tolong !!! 

6 corat coret:

Gee® berkata...

Sedapnyaaa... nk 2 ketoi!

INA berkata...

Salam Makcik CK...meh seketui..hihii..x leh tahan tgk..malam nie harus godek..

Sue @ Nenie berkata...

Assalamualaikum...sedapnya...patern cup cake ia pun cantikkkk

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Rajinnya CK membaking ... Sedapnya ;-)

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Rohah berkata...

Montokssnya mapin ni..geram tgk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...