Rabu, 22 Oktober 2014

Apom Lenggang

Salam...  

Pernah makan apom lenggang tak? ada setengah tempat panggil apam lemak manis...tp di melaka, ada yang panggil kuih serabai (ni kawan CK yg cakap laaa ) katanya serabai dulu dlm acuan, tp nk mudah, diorang dadar jer...

Ok... kuih ni mmg sedap.. dh lama tak makan. Dulu ada arwah mak, selalu la mak buat untuk breakfast, tp tak seorang pun dari kami adik beradik nk belajar membuatnya. Bila mak dh takde, baru la masing2 menyesal.


Mujur la ada seorang blogger sudi kongsi resipinya. Tengkiu kak Mimi. Jasamu dikenang :) 

Ada tempat kata kuih ni dimakan dengan kuah. Kat Melaka makan ngan kuah gula melaka, dan disebelah utara makan ngan santan manis. Tapi CK makan mcm tu jer pun dh sedap. Takyah kuah pun dah sedap


 Ok... ini resipinya... sapa yang teringin, boleh la buat


Disebabkan ini percubaan pertama, maka CK cuba buat setengah adunan dulu. Dapat la dlm 9 keping saiz kecil...cukup laaa...


Ok..selamat mencuba !!


2 corat coret:

cheq da berkata...

Sedapnya...

Ania berkata...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...