Isnin, 10 Februari 2014

Saya dan kek

Salam... tenggelam timbul CK ni yer... hahaha....

Isnin ada hari rilex santai bagi CK, yer laa..jarang ada order untuk hari isnin melainkan tempahan korporat.. tapi hari ni juga CK buat persiapan untuk tempahan akan datang spt mengayak tepung, kisar gula, timbang tepung dll. Ye laa..bila orang order, takde la kelam kabut..

Ok..meh jamu mata dengan kek2 sepanjang minggu lepas

Choc Moist Cake, layer choc mousse, tempahan dari pensyarah UM

Ni kek red velvet dengan frosting fresh cream. Request dari customer takmo cream cheese, nk ising jer.. dalamnya layer bluberri dan freshcream jugak. 


Ni order dari kawan Farisya (anak dara CK).. khas utk besday ayahnyer... baiknyer budak ni, sanggup keluar duit poket sendiri beli kek utk ayah. So CK pun tak sampai ati nk caj lebih2... hehehe

Ok.. ni kek choc moist layer with choc mousse gak..tempahan dari sepupu Ck di Shah Alam... untuk besday ayahnya merangkap pak sedara CK laaa... alahai..dh pak sedara sendiri, tak sampai ati plak CK nk ambik duit.. ni kiranya makan2 family la jugak...

CK dah takde idea nk hias kek ni.. kira gini pun cukup laaa..  alhamdulillah semua sepupu, anak buah, mak sedara kata sedap .. sblm tu CK dah pesan kat sepupu, kalo kek ni tak sedap, kata jer CK beli...tp kalo sedap cakap CK buat... hahahaha.... gelak besar pak sedara mendengarnyer...

Takkan pegi semata2 bawak kek kan !! so CK buat la jugak cream puff jagung ni... kali ni saiznya comel2 dari saiz jualan yg biasa...   2 bekas tu sepupu Ck dah request suruh asingkan siap2, takut kang tak sempat makan.. hahaha.... 

1000bj Kek Choc Moist in cup...tempahan kawan sekolah untuk majlis perkahwinan adiknya.

Sekarang tengah demam cis leleh ni kan...adoiii...hari2 CK mengadap mende ni tanpa jemu... ni tempahan dari en Hafiz untuk diletakkan di kedainya

Tiramisu cis kek leleh antara yang paling mendapat sambutan... tak jamu dimakan, tak menang tangan CK nk membuatnyer...

 Apam Polkadot tetap menjadi pilihan sebagai buah tangan ke majlis2 keraian

adusss... Ck mmg lemah kalo ada tempahan pavlova ni...sbb ia ambik masa 6 jam utk bakar .. namun hasilnya, pavlova putih mulus dan tahan lama

yer... ini lah kek yang paling sedap sekali...Carrot Cake with Cream Cheese Frosting.. pemberian dari sahabat CK, Linda yang datang bertandang ke rumah... mmg sedap kek ni... CK yang diet ni pun terpaksa lupakan sekejap diet utk menikmati kek ni....dah bila dh sedar, cepat2 suruh anak2 habiskan... hahaha...









1 corat coret:

Bbwana adienia berkata...

salam ck..

seronoknya tengok banyak tempahan..syukur la ya..murah rezeki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...