Isnin, 21 November 2016

Antara dua citarasa

Semalam, CK ziarah pakcik di Shah Alam... dua minggu lepas pun CK pegi, tp masa tu dengan anak2 sahaja, sbb Mr Ir kerja... 

dan semalam, selesai acara di rumah pakcik, CK ajak la Mr Ir ke satu restoren ni (terletak di kawasan kilang seksyen 27 Shah Alam) ... pada mulanya dia menolak...katanya nk ajak CK makan western di Menate... tp CK ckp, takkan nk ke Bangi plak?? jauh tu..... lepas dengar bininya membebel, dia pun ikut jer laaa.....

Sebenarnya CK dah pernah ke sini, masa tu dengan kawan2 laa... dan teringat kesedapan roti john nyer, so CK ajak la pula encik suami....

Terletak di no 22, Jalan Kota Raja 27/J, Pusat Bandar Hicom, Seksyen 27 Shah Alam... restoren ini pernah masuk dalam rancangan JJCM

Ok..... meh tgk apa kami order, dan review nyer.... opsss...sorry owner.... maybe boleh upgrade ur service atau modified ur menu


Roti John Cheese Sekilo rm15 ...yang ni sedap... CK mmg suka yang ni...  takde komen utk yg ini. 




Ni Mr Ir order.... Nasi Ganja Kambing rm9 .. pada mulanya order 2, tp dh habis...tinggal 1 jer... nasib baik la order 1 jer... kuah karinya masin. Isinya sikit jer..tulang jer lebih maybe sbb  last portion, so rempah2 dan kuah dh pekat dan masin ...sorry...

And... CK teringin nk makan bihun sup...order la Bakso ni 


ermmm....it's tasteless...... rm6.00 ... so bad :( 



tapi kan..... bila bawak si engineer letrik berpangkat IR ni...susah oooooo.... mula2 sampai jer dia cakap, kedai ni??kawasan ni?? mcm mana awak boleh sampai ke sini??? 


 aloooo....cuba dulu laaa..... don't judge the book by it's cover ok !!! adoiiii...susah la dia ni...... gerammmm jerrrrrr

 so...sangkaan meleset... dr dalam kete, sampai ke rumah dia membebel....  KENAPA????

1. Nasi Ganja dengan kuah kari yang masin

2. Bakso yang tawar, dan takde rasa. Diberinya cili padi, bila dibuka bekas, ada bau masam dan kesan kulat diatasnyer...tandanya dh lama tak digunakan. Cili padi kicap pula, cair dan manis
3. Pesanan diambil menggunakan tab (bagus,sbb nampak up to date)....tp bila cancel order, pelayan tak pula cancel di tab tu.... bila kira, semuanya dimasukkan skali.....

so...kami dicaj rm55 untuk  1 nasi ganja kambing, 1 roti john cheese biasa, 1 bakso, 3 teh o ais limau, 1 kopi O panas dan 1 air tembikai non sugar

Mr Ir ckp, "perrghhh.... harga kalah kopitiam !! " so.... CK diam.... yer...salah CK sbb ajak makan kat kedai tu... sorry laa...lepas ni tak ajak dh....

tapi masih tak puas hati, CK wassap la tuan kedai tu... kita ada hak sebagai pengguna kannnnn...... 



dan...katanya kami order 2 nasi ganja kambing dan roti john extra cheese??? ... alooooooo......  tak dengar ke masa ambil order... kenapa tak cancel kat tab u yang canggih tu  masa nasi tu dah habis???


ermmm....... sehingga kini, no feedback dari owner....

0 corat coret:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...