Menu hari ini. Sambal tumis telur puyuh, paru goreng kunyit, bendi goreng telur dan sambal belacan mangga. Tapi macam biasa, masak sorang-sorang dan makan sorang-sorang. Hubby balik petang, outstation ke Bentong Pahang. Kalo dh outstation tu, memang balik petanglah jawabnyer....
Sambal belacan mangga ni lama dh nk buat, tp tunggu stok mangga sampai kat pasar borong tu dulu....eemm..sedap, makan dengan ulam pucuk ubi dan pucuk paku... kalo tak pun, dengan ulam pucuk mengkudu segar pun best jugak. Lemak2 pahit jer rasanya. Yang penting, awet muda.
tak tahan tengok sambak belacan mangga tu....
BalasPadammana nak cari mangga ni waaaa!
manyak ko masak tuk makan sorang ye...rajin sungguh!
BalasPadamwaa sedapnye..meriah sungguh menu..siannya mkn sensorang..meh sy teman nak..sambal blacan mangga tuh nmpk menggiurkan..ekekeke:D
BalasPadamhai..salam singgah:)
noorma masak sorang2 tuk makan sorang2 pun bukan main lagi tu... kalau kakchik bak kata, masak maggie atau buat sandwich je.
BalasPadamsedap tu lauk-pauknya terutama telur puyuh tu, fuh lagi pedas lagi sedap.
Suzi,,,ooo..sana takde mangga ek?? mangga jeruk pun takde ker? sian,,tak dapek den nk hanto g sana.. replika mangga leh?
BalasPadamFiza-memang ari2 masak mcm ni..kalo 1 atau 2 lauk, mulalah laki aku tarik muka 14
Suziey- thanks sbb sampai sni... meh ler joint akak makan !! takde yg spesel pun..sambal mangga jer ngan ikan kering jer
Kak Chik- ni masak untuk dinner skali..ha,ha,ha..kerje senang kan...kat umah saya ni hari2 kena ada masakan pedas, tak kira apa jenis sambal tumis (telur, ikan, udang dll )
BalasPadam