Salam, lama tak bersiaran...
Kat rumah CK ni, hari2 buat roti. Kalau tak buat untuk tempahan, buat untuk bekal anak2 ke sekolah. Dan permintaan tinggi tentulah roti sosej. Lain2 roti spt bun manis tak dpt sambutan...ermmm... tekak diorang ni lain macam sikit
Untuk menghasilkan roti yang lembut dan gebu, perlulah ada teknik dan resipi yang betul. Selama hampir setahun CK meroti, dah banyak resipi yang CK cuba. Rata-rata, semua resipi lebih kurang sama.....apapun, jika diuli dengan penuh kasih sayang, roti pasti lembut dan disukai ramai.
roti sosej pedas...lagi pedas lagi menyengat...hahahaha.... |
Yang pastinya, roti CK TIDAK menggunakan TELUR. Haaa...best kan...sapa yang elergik telur, tak suka bau hanyir telur, wajib rasa roti CK ni... hahahaha....
mana2 resipi pun sama jer, cuma kena uli sampai betul2 licin, berkilat/berminyak dan bila diregang, ia menjadi senipis kulit bawang.... haaaaa....boleh gitu??? |
Ni pula, roti tuna crabstik versi pedas.... semua yang pedas2 hari ni... hahahaha.... kadang2 teringin jugak nk makan roti kelapa, bun kacang merah, tp bila dh buat, budak2 takmo sentuh bun manis tu...akhirnya, ku sedekah jugak pada kawan2/jiran2... huhuhu......
Ada yang teringin nk rasa roti CK? silalah lawat ke page CK Food... boleh dikatakan setiap hari CK menerima tempahan roti, tp ikut mood jugak la, kalau malas, dan angin tidur dh datang, segala tempahan yg masuk, buat tak nampak jer laaa.... hahahahaha......
sedap sekali...
BalasPadamObat Penyakit Ginjal Kronis