Sabtu, 31 Januari 2015

Lempeng Pisang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Salam,,,, hari ni CK tayang lempeng pisang jer lah yer...sesekali keluar masakan kampung... khabarnyer lempeng pisang ni fofular kat Cafe2 di Putrajaya... ada la kawan CK bawak ke rumah masa reunion awal bulan hari tu...so hari ni teringin, dan buat la sikit...anak2 takyah tanya yer...mmg tak makan 

 First time makan lempeng pisang bersama sambal tumis...sedap jugak... hahahaha... My Jebat biasa laa...takkan makan mende2 pelek sebegitu...so dia makan lempeng pisangnya saja

Nk buatnyer senang saja...

Pisang masak ranum dilecek halus dan gaul bersama tepung. Tambah sedikit garam... sediakan daun pisang yang sudah dicelur air panas sedikit, dan letak adunan pisang dan tepung tadi. Tabur sedikit kelapa parut dan tutup dengan daun pisang... letakkan atas kuali leper dan bakar sampai masak...


Ok...selamat berhari minggu !!! 

1 ulasan:

  1. Salam CK.. tun sukaa mkn lempeng pisang.. mmg xtra sedap bila campur kelapa parut,

    BalasPadam

Hello ♥♥
Takmo komen ke? beberapa patah perkataan pun takpe ㋡