Selasa, 24 Jun 2014

Tempahan Biskut Raya 2014 dibuka

Salam...

Mulai hari ini, sehingga 6 Julai, tempahan biskut raya dibuka. Boleh pm di facebook CK Food untuk order yer...klik kat sebelah kanan tu pun bleh !!

sanggul mak dara 
 rm28/50pcs


 Orange Casablanca 
rm25/50pcs


 Havently Sweet
rm25/50pcs


 Sweet Coconut 
rm25/50pcs



 Choc Praline Cookies
rm25/50pcs


 Choc cip 
rm23/50pcs


 popia hitam manis 
rm23 sebalang




Ok... sebelum ni pun CK dah buat iklan tentang biskut2 raya ni, cuma biskut2 di atas tu special sikit, so CK highlight dia lebih2 sikit laaa... hehehe...

Ok... jom order ...harga berpatutan. Menggunakan butter dan insyaalah sedap !!

** Order bersama bayaran yer. CK tak layan order kosong **




PERINGATAN : Please laaaa... jangan tanya resipi untuk semua biskut2 tu yer...CK malas layan orang gila. Mungkin selama ini CK terlalu baik dengan memberi resipi2 berniaga bila diminta. Hasilnya? kawan makan kawan,  blogger makan blogger,  oooo... i dah serik uollsss..... Ada ke orang niaga nk share resipi dengan peniaga yg lain??  so fikir fikirkan lah ye sebelum bertanya tu

** gambar2 di atas spt almond coconut, nesflakes cruncy telah mendapat kebenaran dari tuan punya gambar

Sabtu, 7 Jun 2014

Kek Minyak

Salam... sekejap jer masa berlalu. Anak2 ada 1 minggu jer lagi bercuti. Pastu masuk sekolah balik...huhuhu....mcm tak sempat jer, pastu dah nak puasa dah


Kek ni CK buat untuk sarapan pagi. Masa mula2 tengok resipi tu mcm senang jer...tp tak terlintas plak nk buat. Bila dh cuti sekolah ni, stok makanan sentiasa kena ada atas meja. Jadi buat la kek ni. 

Bahan
1 cwn minyak
2 cwn tpg gandum
1/2 cwn gula
1 cwn susu pekat manis
5 biji telor
1 sudu besar ovallet
1 sdt baking powder
1 sdt garam



Cara-cara
satukan semua bahan cecair dalam mixer dan pukul hingga kembang/gebu/putih. Kemudian masukkan tepung perlahan2, kaup balik.
Dah sebati, bahagikan kepada beberapa bahagian dan warnakan.
Letak dlam loyang dan sedia dibakar/kukus
Jika bakar, suhu 180'c, selama 45 minit
kalo kukus, biarkan dia selama sejam. 


Disebabkan struktur kek yang lembut, gebu dan sedap, maka sebelah petanggnya CK buat sebijik lagi. Kali ini untuk sepupu kat Shah Alam plak. Yer la, CK ni kalo bertandang ke rumah orang, rasa tak lengkap kalo tak bawak buah tangan sekali.

Ahad, 1 Jun 2014

Nasi Arab

Salam.

Hari ahad begini, selalulnya menu wajib ialah Nasi Arab. Sejak dh pandai masak ni, takde la Jebat CK mengulang ke restoren arab Saba di Cyberjaya tu lagi.. hehehe...


Hari ini masak Hanith Chicken Rice la plak..






 Lamb pun ada



 Salad... senang jer nk buat...tomato, timun, bawang- dipotong dadu dan gaulkan dengan yogurt

Sup ni hasil dr rebusan ayam tadi. 

Ok..sampai sini dulu !!