Salam... hari ni pun CK buat roti lagi. Menghabiskan sikit lagi yis kering yang ada. Jika dibiarkan lama, mati plak.
Dan hari ni, CK buat eksperimen ke atas bread softner. Selalu nya CK gunakan bread softner jenis berkrim, tp kali ini jenis serbuk. Terkejut jugak pertama kali diperkenalkan dengan jenis serbuk ni. Meh kita tengok hasilnya
CK buat lagi roti boy (sbb dah tertawan, dan tak puas makan). Namun ada perubahan sikit. Toppingnya CK tambah dengan serbuk kayu manis. Lagi sedap dan beraroma. Errrmm.... resipi kat bawah tu yer....
Untuk anak2, sempat juga buatkan roti sosej.
Inilah dia hasil ujikaji...hehehe.... kelembutannya sama dengan penggunaan bread softner jenis berkrim. Tapi tak taulah jika dibiarkan lama/sejuk, sbb roti ni dh abis sebaik saja keluar dari oven.
Semalam CK buat roti boy dalam loyang jer (kes malas) tp hari ni roti boy mcam kat kedai ler sikit. Bulat dan satu2... hehe
p/s: Tepung roti ada lagi 250gm, esok CK nk buat bun yogurt plak...hehehe
salam noorma.selamat tahun baru 2012!!
BalasPadamTrgoda tgk roti boy tu..habih yer?:D
waduh sedih akak meningatkan BM akak yg dh lama tersadai kt stor tu..tetiba lak buat hal x mau pusing dah..frust woo..konon nk anto kedai. xtau bleh repair lg ke x..lelama terus terbaring kaku kt stor tu haa..hehe! tu la psl dh lama akak x meroti..alahai!!
BalasPadamamboi kak noor...siap dengan roti boy lagi ha...dah lama x buat roti boy ni...
BalasPadamlahai, untuk kita tadek???
BalasPadamrespek tol la kt org yg terer wat roti nie...setakat nie roti sosej jek yg jadi dgn jayanyer...ri tu buat roti boy cam tu keras boleh baling ke dinding...serik nak cuba..xtau mana silap.... buat banyak2 ye t kirim ke sini :)
BalasPadamcikgu- ni pun dah lama tak buat roti boy. Teringin plak rasanya... nanti kita hanto dua tiga ketui yer...hehehe
BalasPadamGuna respi ni, insyaalah boleh dapat macam kat kedai tu...cubalah,...