Rabu, 7 Januari 2015

Bahulu Klasik

Salam.... berjumpa kembali

Ramai yg bertanya tentang bahulu yang selalu CK buat. Dan hari ini CK kongsikan resipinya. Bahulu klasik, tiada sebarang bahan pengawet, ovalet mahupun perisa tambahan. Kalo bakar guna sabut dan tempurung kelapa lagilah sedap


Bahulu Klasik

Bahan-bahan
1 cawan tepung- disangai 5 minit atas api perlahan
1 cawan telur
1 cawan gula

Cara-cara
Panaskan ketuhar terlebih dahulu. Suhu 200'c
Pukul telur dan gula hingga betul2 kembang, putih.
Masukkan tepung dan gaul perlahan-lahan.
Gliskan acuan bahulu dengan butter
Masukkan adunan telur tadi ke dalam acuan.
Bakar selama 15 minit atau hingga masak


tips :  oleskan acuan bahulu dengan daun pandan yang disiat-siat. Celup dengan sedikit minyak.
Boleh tambah 1sk esen ros untuk hilangkan bau hanyir telur


SELAMAT MENCUBA




1 ulasan:

Hello ♥♥
Takmo komen ke? beberapa patah perkataan pun takpe ㋡