Salam.... berjumpa kembali
Ramai yg bertanya tentang bahulu yang selalu CK buat. Dan hari ini CK kongsikan resipinya. Bahulu klasik, tiada sebarang bahan pengawet, ovalet mahupun perisa tambahan. Kalo bakar guna sabut dan tempurung kelapa lagilah sedap
Bahulu Klasik
Bahan-bahan
1 cawan tepung- disangai 5 minit atas api perlahan
1 cawan telur
1 cawan gula
Cara-cara
Panaskan ketuhar terlebih dahulu. Suhu 200'c
Pukul telur dan gula hingga betul2 kembang, putih.
Masukkan tepung dan gaul perlahan-lahan.
Gliskan acuan bahulu dengan butter
Masukkan adunan telur tadi ke dalam acuan.
Bakar selama 15 minit atau hingga masak
tips : oleskan acuan bahulu dengan daun pandan yang disiat-siat. Celup dengan sedikit minyak.
Boleh tambah 1sk esen ros untuk hilangkan bau hanyir telur
SELAMAT MENCUBA
terima kasih ck.nak try ni resipi orang dulu dulu
BalasPadam