Bahan-bahan
-Ikan Sardin (4 ketul)
-Ubi Kentang - dipotong kasar (3 biji)
-Serbuk Kari Ikan (3 sudu besar)
-Bawang Besar (1 biji)
-Bawang Putih (2 ulas)
-Bawang Merah (3 ulas)
-Daun Kari (2 tangkai)
-Asam Jawa (2 sudu besar)
-Air (secukupnya)
-Minyak (sedikit)
-Garam dan perasa (sedikit)
Cara-cara
-Tumbuk hancur bawang putih dan bawang merah.
-Potong kasar bawang besar.
-Tumis bawang yang ditumbuk, bawang besar, dan daun kari hingga wangi.
-Masukkan serbuk kari dan air. Biar mereneh dan pecah minyak.
-Masukkan kentang, air, dan garam. Masak hingga kentang empuk.
-Masukkan air asam jawa dan sardin. Biar hingga mendidih dan sebati.
salam kak noorma,
BalasPadamdah lama tak makan kari ikan neh. meleleh air mata saya. hihi
telur mata my fav..
BalasPadamfrom Nikel Khor